Baršunasta modna avantura

Foto: Asos, River Island, Celebuzz Kim K.

OVA krasna tkanina glavni je predmet žudnje svih strastvenih fashionistica, osobito ako govorimo o blagdanskoj sezoni u kojoj je zauzela titulu najpoželjnije. Baršun nas često asocira na tkaninu koju najviše vole i nose gospođe u godinama, no ipak joj nije samo tamo mjesto jer su je dizajneri ove godine vratili u samo središte poželjnih modnih ideja.



Meka i ugodna na dodir, odjeća od baršuna u prošlosti se smatrala najluksuznijim primjercima nečije garderobe, pa su ga tako voljeli nositi plemići i bogati trgovci, ali i imućne dame. Baršun se od prirodnih materijala dobiva od svile ili pamuka, a u prošlosti se dobivao tkanjem na tkalačkim stanovima što je bio vrlo dug i skup proces. Danas se proizvodi od sintetičkih materijala kao što su viskoza i poliester.

Baršun odjeći daje senzualnu notu, upravo zbog toga što je na dodir podatan, a u isto vrijeme ženstven i glamurozan. Ovaj apsolutni must-have ne morate nositi samo na odjeći. Osim baršunastih sakoa, majica i haljina u ponudi su mnogi dodaci poput cipela, torbica ili šalova, pa čak i remena!

Baršun se nosi na svemu i svugdje, na popodnevnu kavu s prijateljicama, u pauzi za ručak, na poslovnim, ali i svečanim kombinacijama, kako god, istovremeno možeš biti sramežljiva baršunasta princeza i zavodljiva kraljica u baršunu!