Čaj na čaj: Kineska metoda spravljanja čaja

ČAJ smatramo ljekovitim napitkom koji je prepun pozitivnih utjecaja na naše tijelo pa je zato postojan 'stanar' naših kuhinja. Pored mnogih vrsta čaja i njegovih kombinacija te primjena, važno je samo svakodnevno ga piti, reći će Kinezi.

Jedan od njihovih tradicionalnih načina spravljanja čaja je upravo spravljanje čaja na čaj. O čemu je riječ, pročitaj u nastavku:

U 2 dl vruće, kipuće vode ubaci 1 žličicu zelenog čaja ili jednu filtar vrećicu. Ostavi poklopljeno da odstoji pola sata te ponovno zagrij vodu koja je sada već čaj, do vrenja.

Dodaj još jednu žličicu zelenog čaja, poklopi i ostavi da odstoji još pola sata. Nakon toga, procijedi čaj te uz dodatak meda, limuna ili nečeg trećeg, pij čaj u malim gutljajima.

Čaj je najbolje piti u večernjim satima, prije spavanja. Na ovaj način, tvrde, između ostalog postiže se i intenzivnija aroma i okus.