Cro-A-Porter predstavlja: Hitchcockovska modna priča kuće MAK!

Foto: Jurica Sertić

2013. sva je u znaku Hitchcocka! Nakon što smo odgledali genijalan film Hitchcock s Anthonyjem Hopkinsom i Helen Mirren u glavnim ulogama, dašak samozatajne zavodljivosti kultnih filmova slavnog redatelja donosi nam i modna kuća MAK!

Teo Perić za ljetnu se kolekciju inspirirao s čak tri filma kontroverznog noirovskog filmaša: Vrtoglavicom, Nazovi M radi umorstva i Pticama, a to možemo vidjeti i u najnovijoj kampanji ove popularne hrvatske modne kuće.



U suradnji s Viktorom Dragom kao stilistom te Juricom Sertićem u ulozi fotografa, Teo je stvorio zanosnu modnu priču za kolekciju u kojoj su zastupljena tri lica jedne ere. Ovog puta možemo vidjeti tri sastavnice kolekcije Modne kuće MAK dizajnera Tea Perića.

Priča počinje Vrtoglavicom, crno-bijelo-žutom rapsodijom s printevima apstraktnog cvijeća. Priču smiruju elegantne zagasite kombinacije crne i boje peperminta, inspirirane likom Grace Kelly u filmu Nazovi M radi umorstva. Kolekcija kulminira kultnim Pticama: neočekivanim, ljetnim šušurom u boji ciklame, ljubičastoj, crvenoj i žutoj.

Ovo je hommage Hitchcockovim omiljenim plavušama i njihovom besprijekornom chic stilu. Linija istaknutog struka podsjeća na glamurozne pedesete, ali savršeno pristaje i ovom ljetu.

Ideja ove kolekcije je pokazati kako raskoš i šik više nisu privilegija filmskih ljepotica i celuloidnih vrpci. Oni žive u svakoj spontanoj, prirodnoj ženi koja, spremajući se pred ogledalom, u sebi zna pronaći divu. Svoj alter ego koji će bez lažne skromnosti, u svoj svojoj ljepoti, samouvjereno zakoračiti na uličnu pistu i krenuti u dan ispod sunčeva reflektora.



To su komadi koji su svojim bojama i teksturama u prvi tren nespojivi. Svaki od pedesetak modela savršeno pristaje uz bilo koji drugi komad iz kolekcije. Ovu modnu priču to čini energičnom, kompleksnom a opet ženstvenom. S novom odvažnošću za novi proljetno - ljetni modni optimizam.
.