Index Rouge preporučuje: "Žena koja je legla u krevet na godinu dana"

Foto: Profil Mozaik

SJEĆATE se urnebesne spisateljice Sue Townsend koja se proslavila svojim knjigama o zbunjenom tinejdžeru Adrianu Moleu? Sue ponovno ima novi hit, a ovog puta radi se o tematici u kojoj će se prepoznati mnoge žene.

Knjiga "Žena koja je legla u krevet na godinu dana" radi se o Evi, koja nakon godina trčanja za obvezama, djecom i ganjanjem statusa "žene koja može sve" odluči jednostavno reći: "Stop!" i pošteno se odmoriti.

Kako je ova žena odlučila godinu dana provesti u krevetu?

Naime, sve počinje onoga dana kada su njena djeca otišla studirati a Eva je legla u krevet i ostala u njemu. Sedamnaest godina samo je željela viknuti svijetu: Stani! Silazim! Sada joj se za to napokon pružila prilika. Možda će imati vremena za razmišljanje. Time nikako nije zadovoljan njezin muž, doktor Beaver, astronom koji provodi vrijeme zureći u svemir koji se širi i održavajući osmogodišnju preljubničku vezu s kolegicom Titanijom te besposličareći u preuređenom vrtnom spremištu. Tko će pripremiti večeru? Žali se da je Eva doživjela živčani slom i uzdigla privlačenje pozornosti na novu razinu.  Ali glas o Evinu odbijanju da ustane iz kreveta brzo se širi. Tu je i Alexander, majstor za sve, koji stiže pomoći Evi da se riješi sve odjeće i ostalih predmeta iz prošlosti i donositi joj čaj i tost. Horde obožavatelja pišu joj i okupljaju se na ulici ne bi li ugledali anđela. I tako, premda joj svijet uporno zadire u mir, Eva iz zatočeništva u krevetu napokon počinje shvaćati što je sloboda.

Četiri čitateljice Index Rougea nagradit ćemo ovom urnebesnom knjigom, a sve što trebate napraviti je poslati odgovor na pitanje: "Kako se zove suprug glavne junakinje?" na mail rouge@index.hr s naslovom "Želim ovu knjigu"! Četiri najbrže čitateljice osvojit će po jedan primjerak! Sretno!