Kako izgledati super čak i kad si prehlađena

Foto: Etam

GRIPA i prehlada uobičajene su bolesti koje dolaze s hladnim vremenom, no svi znamo kako je ponekad jednostavno nemoguće odvojiti dovoljno dana za kvalitetni ostanak kod kuće.

Ako si primorana na odlazak na poslovni sastanak ili neki važni privatni događaj dok se osjećaš poput iscijeđene spužve, donosimo ti nekoliko savjeta koji će ti pomoći da barem vizualno izgledaš bolje.

1. Korektor


Korektor je tvoj najbolji prijatelj u ovoj situaciji. Njime lagano prikrij podočnjake, ali ga nanesi i na same kapke, na područje uz nosnice te na sve crvene točkice ili prištiće koje su se pojavile zbog prehlade.

2. Diskretno naglasi oči


Zaboravi na tri nijanse sjenila i tuš sa šljokicama, umjesto njih odlično će poslužiti blagi sloj korektora koji će ukloniti natečeni izgled ili bež ili bijelo sjenilo. Na kuteve nanesi malo olovke ili tuša te lijepo naglasi trepavice maskarom.

3. Ukloni sjaj


"Masni izgled" čest je kod cura koje su trenutno prehlađene. Sjaj s lica jednostavno ukloni puderom u kamenu ili prahu, no nikako na cijelo lice ne nanosi bronzer jer ćeš izgledati komično.

4. Zaboravi na ružičasto rumenilo

Rozo rumenilo inače je savršeno za vraćanje svježine licu, no ako zbog bolesti već imaš crvene obraze, nikako nemoj posezati za njime. Odaberi laganu boju breskve, svijetlosmeđe rumenilo sa svjetlucavim česticama ili uopće nemoj nanositi rumenilo.

5. Kosu "sredi" šamponom u prahu

Na tjeme nanosi malo šampona u prahu, utrljaj ga u vlasište, pročešljaj i složi zgodan repić ili punđu.