Kako pretvoriti balkon u svoju oazu mira

BALKONI su odlično utočište svih onih koji nemaju priliku uživati u vlastitom dvorištu. Iako je možda ograđen betonskim zidom, a sunce ga uspije obasjati samo pola sata tijekom dana, to ne znači da ga ne možemo pretvoriti u svoju malu oazu mira.

Boja

Ako si se tek doselila u novi stan ili te je ljeto potaknulo na neke promjene glede uređenja stana, balkon je idealno mjesto za stvaranje promjena. Balkoni će "živnuti" ako ih obojiš nekim veselim bojama, a zemljanim se tonovima posluži ukoliko želiš stvoriti neko "prirodnije" okruženje.

Namještaj

Ako si sretnica koja ima balkon malo većih dimenzija, sigurno si razmišljala o namještaju koji će biti multipraktičan, a ujedno i lijepo izgledati. Prilikom kupnje namještaja fokusiraj se na vodootporne materijale, a želiš li dodatno uštedjeti, svoju kupnju obavi tek krajem ljeta kad krenu velika sniženja ljetnog sadržaja. Jastučićima u različitim bojama, mirisnim svjećicama te razigranim detaljima stvorit ćeš okružje u kojem će ekipa vrlo rado boraviti. Ukoliko si u mogućnosti, na balkon možeš postaviti i zastore u boji ili pak roletice od bambusa kojima ćeš se zaštiti od znatiželjnih pogleda.

Biljke

Ne kažemo da na balkonu moraš saditi rajčice i paprike ako za to nemaš smisla, ali malo zelenila neće biti na odmet. Nekoliko kaktusića koji nisu teški za održavanje osvježit će sivilo, pogotovo ako ih staviš u zanimljive teglice.