Kako započeti uredsku romansu

ZAPOSLENI se ljudi često susreću sa ovom pojavom: Zbog nedostatka slobodnog vremena, radije će baciti oko na kolegu nego tražiti partnera izvan radnog mjesta. Ne ulazeći u to koliko je pametno biti u vezi sa nekim s kime dijelimo ured, pokušat ćemo ti olakšati prvi korak.

Neobavezan ručak

Poziv na ručak znači spoj, što znači pritisak i očekivanja, što znači stres i odustajanje od cijele priče. Radno mjesto je idealno za neobavezan ručak: Naruči nešto za sebe, i usput pitaj njega želi li što. Možeš i jednostavno sama naručiti previše, i pitati ga želi li podijeliti obrok. Sigurni smo da niti jedan muškarac neće odbiti besplatnu hranu, pogotovo ako ju nudi žena.

Cuga poslije posla

Umjesto da se svaki puta pokupiš kući odmah nakon posla, ostani pola sata dulje na druženju s kolegama. Piće tu, uredski trač tamo, i sutradan ćete imati puno zajedničkih tema za razgovor.

Pravi se da trebaš pomoć

Jasno je da se dobro snalaziš s kopirkom, ali on to ne mora znati. Odaberi neki problem, a zatim mu u povjerenju javi da ga ne možeš sama riješiti. Nekoliko problema koje ti je riješio povećat će mu ego, pa će se osjećati kao tvoj junak. Naravno, junake treba i počastiti pićem, pa ti je otvoren put za odličan ulet.

Slučajni mail

Pošalji mu mail koji uopće nije bio namijenjen njemu. U mailu spomeni svoj plan za vikend, a ako ubaciš neko događanje za koje znaš da će mu se svidjeti, velike su šanse da će se zainteresirati. Ako odgovori i počnete se dopisivati, znači da se upecao.

Direktni pristup


S ovim treba biti oprezan, jer ako ga pozoveš van, a on te odbije, morat ćeš se svaki dan suočavati sa svojom, uvjetno rečeno, sramotom. Ako ga zoveš van, imaj neki razlog koji ne podrazumijeva fizičku privlačnost. Nabavi karte za utakmicu koja bi mu se mogla svidjeti i kaži da ti je frendica otkazala u zadnji čas. Obavezno imaj i plan B, pa ako te on odbije, glumi da ti je svejedno i pozovi nekog drugog.