Londonski glamur stiže preko bare: Harrods se uskoro otvara u New Yorku!

Foto: Harrods

BOGATE Amerikanke uskoro će dobiti još jednu glamuroznu destinaciju za shopping i odmor jer u New York stiže slavni Harrods.

Legendarna britanska robna kuća djelić svog luksuza odlučila je preseliti u Veliku Jabuku, a navodno će to biti samo prva lokacija na kojoj će se u Americi "nastaniti" Harrods.

Ahmad Al-Sayed izjavio je kako u New Yorku namjerava otvoriti luksuzan hotel te kako upravo traga za lokacijom. Nije isključio ni otvaranje luksuzne robne kuće, a najavio je i proširenje na druge američke gradove.

Bzzz! Charles Henry Harrod s poslovanjem je započeo 1824., otvorivši trgovinu s materijalima u Southwarku. Zatim je proširio svoje poslovanje i uveo namirnice te se specijalizirao za čajeve. 1851. otvorio je malu trgovinu na sadašnjoj lokaciji. Imao je samo dva asistenta te glasnika. Njegov sin Charles Digby Harrod zatim je u uveo parfeme, kozmetiku, pribor za pisanje i lijekove, zbog čega se posao naglo proširio, a kuća postala poznata Londončanima.

1883. robna kuća izgorjela je do temelja, no to nije zaustavilo radišnu obitelj koja je obnovila kuću i postala toliko slavna da su je redovno posjećivali  Oscar Wilde, Lillie Langtry, Ellen Terry, Charlie Chaplin, Noël Coward, Gertrude Lawrence, Laurence Olivier and Vivien Leigh, Sigmund Freud, A. A. Milne te članovi kraljevske obitelji.

Od tada do danas, Harrods ostaje poznat kao najbolja i najluksuznija robna kuća na svijetu.