Michelle Obama promiče zdravi život vlastitom kuharicom

MICHELLE Obama, osim po tome što je supruga američkog predsjednika, poznata je i po promicanju zdravog načina življenja pa je u tu svrhu pokrenula i "Let's Move!", odnosno "Pokrenimo se!" kampanju kojoj je cilj borba protiv dječje pretilosti.

Da Michelle misli ozbiljno, pokazala nam je na vlastitom primjeru kad je uredila vrt Bijele kuće koji je postao toliko popularan da su je ljudi diljem svijeta odlučili pitati za savjete, a ona je kao odgovor napisala cijelu knjigu od 271 stranice u kojoj promiče vrtlarstvo i zdravu hranu.

Ako ništa drugo, knjiga će nas zasigurno inspirirati na pokušaj uzgoja vlastite hrane jer, budimo realni, nema ničeg zdravijeg od svježeg voća i povrća iz vlastitog vrta.

Ne samo da namirnice imaju bolji okus već se ne moramo brinuti ni zbog pesticida i ostalih otrovnih kemikalija. Michelle je napomenula kako postoji neki poseban osjećaj postignuća prilikom kuhanja s namirnicama iz vlastitog vrta.

Knjigu možete pronaći pod nazivom "American Grown: The Story of the White House Kitchen and Gardens Across America" po cijeni od 30 dolara. Nadamo se kako ćemo ju uskoro moći kupiti i u našim knjižarama.