Modne knjige koje morate pročitati

Foto: weheartit

AKO težite novim saznanjima o modnoj industriji, francuskom stilu, beauty tajnama slavnih i u potrazi ste za definicijom ili nadogradnjom vlastitog modnog izričaja, nema razloga da se ne prepustite sljedećim knjigama.

Postoji li za ženu ljepši način provođenja kišnog jesenskog poslijepodneva od čitanja modne beletristike? Informiramo se o novim trendovima, učimo o stilu, gradimo sebe, maštamo i obogaćujemo vokabular – sve u isto vrijeme. 
 
Za vas smo istražili i izdvojili sljedeće naslove:
 
1. Modna novinarka Helena Frith Powell u knjizi "Dva ruža i ljubavnik" ili "Zašto su Francuskinje chic" otkriva, opisujući francuski lifestyle, zašto su Francuskinje uvijek dotjerane, atraktivne i profinjene. Progovara o seksu i zavođenju kao iskonu njihova samopouzdanja. Navodi zašto je u ljubavi sve dopušteno te ističe da je kultura jednako važna kao i moda.
 
2. Gotovo je svaka žena barem jednom pogledala film "Vrag nosi Pradu", koji je nastao po uzoru na istoimenu knjigu autorice Lauren Weisberger. U trendseterskoj priči Andrea postaje pomoćnica urednice The New Yorkera, jednog od najpoznatijih i najglamuroznijih časopisa. Odlučuje preživjeti godinu dana služeći šefici, koja je sam vrag. Knjiga je prevedena na 27 jezika. Šuška se o sličnosti sa stvarnim autoričinim životom, jer je Anna Wintour, urednica moćnog časopisa Vogue, godinu dana bila njezina šefica, nakon čega je Lauren izbacila navedeni roman na tržište.
 
3. Nakon bestselera "Kako hodati u štiklama", Camilla Morton donosi nastavak modnog hita "Život u štiklama: Djevojački vodič za sva vremena". Autorica obećava da će knjiga pomoći svakoj ženi u stvaranju života iz snova sa stilom. Predgovor je napisao poznati modni dizajner Manolo Blahnik, a riječ je o romantičnom priručniku sa savjetima o modi i karijeri, u čemu Camilli pomažu slavni sa svojim tajnama.
 
4. Da je kvantiteta zamijenila kvalitetu, opisuje Dana Thomas, stavljajući u prvi plan mračnu stranu industrije luksuza, u bestseleru "Deluxe: Kako je luksuz izgubio sjaj". Iznosi tajne koje skrivaju Prada, Gucci i Burberry, istražuje masovno tržište te prikazuje stvarnost iza slika časopisa i crvenog tepiha.
 
5. Nina Garcia donosi ilustrirani stilski priručnik "Mala crna knjiga stila", u kojem svjedoči kako način odijevanja oblikuje identitet, a izgled osobnost. Otkriva savjete za dobar ukus i izgradnju vlastitog stila. Naglašava da svaka žena mora investirati u bazne komade odjeće i vrhunske cipele. Nadahnuće su joj citati slavnih filozofa, glumica, modnih dizajnera i drugih. 
 
6. O životu jednog prosječnog dizajnera piše Imogen Edwards-Jones u knjizi "Modni babilon". Autor stavlja čitatelja u kožu modne industrije i izvlači na svjetlo tajni svijet mode i ljepote. Duhovit roman koji obiluje detaljima promijenit će vaš način gledanja na omiljeni časopis. Riječ je o istinitoj priči s anonimnim izvorima.
 
7. Biografiju o jednoj od najutjecajnijih silueta modnog dizajna 20. stoljeća, Coco Chanel, napisao je francuski novinar Marcel Haedrich. Autor ju je osobno poznavao, a njihova druženja objelodanio je u knjizi o njezinu životu, u kojoj opisuje djetinjstvo male Coco u okrilju romana, uspjeh koji je postigla na svjetskoj modnoj sceni, ljubavnike koji su obilježili njezin život, iako se nikada nije udala i američku slavu. Marcelu je nadahnuće ona sama i zato ju nerijetko citira.
 
8. Hrvatska modna dizajnerica Lana Biondić okušala se u pisanju, što je rezultiralo duhovitim prvijencem "Život na visokoj peti i mali savjeti za sretne žene". Piše o muškarcima, braku, karijeri, shoppingu, jet-setu, važnim životnim trenucima, ljepoti, stilu i domu. Inspirirali su ju mediji, konzumerizam i tračevi, koji su sastavni dio slike hrvatske medijske stvarnosti. 
 
9. Knjiga "Kao salivena: Što vaše cipele govore o vama", autorice Meghan Cleary svojevrstan je horoskop koji počiva na vašim cipelama. Naime, pomoću cipela koje nosite možete otkriti buduće zanimanje, kakav je vaš idealan partner, stil i način kako osvijestiti glamuroznu i seksi sebe. Knjiga se temelji na upitnicima, a vodič je kroz moć i strast koje se kriju u našim omiljenim cipelama.
 
10. U knjizi "Alma savjetuje: Knjiga koju svaka žena mora imati kraj ormara", hrvatska novinarka i modna dizajnerica Alma Premerl Zoko objedinila je sve savjete o stilu, a upotpunila ih je fotografijama na kojima je model ona sama. Ne prepušta se modnim trendovima, već progovara o modnoj usklađenosti. Upravo je zato ova knjiga must have svake modno osviještene žene, bez obzira na dob i socijalni status.
 
Izvor: The Best Shop