Najsimpatičniji božićni smotuljci stižu iz Selfridgesa

Foto: Selfridges

SIMPATIČNI smotuljci popularno nazvani "Christmas crackers" tradicija su u Velikoj Britaniji te se najčešće poklanjaju gostima na blagdanskoj zakusci.



Izgledaju poput velikih bombona te su nerijetko izrađeni od neobičnih i unikatnih papira, a kada "puknu" i otvore se - u sebi sadrže male poklone iznenađenja!

Svake godine, velike robne kuće natječu se u ljepoti svojih "crackera", a najraskošniji primjerci najčešće dolaze upravo iz slavne robne kuće Selfridges.



Ove godine, Selfridges svojim kupcima nudi elegantne zamotuljke pod nazivom "Lovely Ladies and Men set", a u kompletu se nalaze 6 "crackera" izrađenih od finog talijanskog papira s retro crtežima.
U njima se nalaze mali, ali luksuzni pokloni kao što su manšete, nalivpero i elegantni privjesci za ključeve.

Djevojke koje obožavaju modu sigurno će nabaviti "crackere" s potpisom Maisona Martina Miguele koji sadrže mini bočice parfema.

Za one koji traže nešto klasičnije, ova robna kuća nudi i raznobojne zamotuljke koji sadrže poklone kao što su ogledalce, žlica za cipelu, četka za odjeću, okvir za slike i slično, ali i šarene "crackere" za mlađu publiku u kojima se nalaze tangice, šminka ili neke duhovite sitnice.

Nadamo se kako će i u naše dućane uskoro doći nešto slično...