Odaberi masažu po svojoj mjeri

MASAŽE tijela jedan su od najpopularnijih načina opuštanja, no važno je izabrati pravilnu vrstu, kako bi se zaista riješili problema koji nam smeta. Stresan način života, nepravilno držanje i fizički napori mogu dovesti do velikih bolova u leđima i vratu, no važno je razaznati treba li nam samo lagano opuštanje ili pomoć profesionalca koji će nam uz malo "jaču" masažu leđa vratiti u prvotno stanje. Evo nekoliko stvari o kojima trebaš razmisliti prije nego odeš na masažu.

1. Lociraj problem

Ukliješteni živac na leđima, nakupine mliječnih kiselina i osjećaj težine zahtijevaju potpuno različite tipove masaže, pa dobro razmisli o problemu koji te muči. Patiš li od bolova u vratu i leđima, odaberi sportsku masažu, a ako je riječ o stresu, izaberi neku opuštajuću masažu ili aromaterapiju.

2. Potraži ruke stručnjaka


Dobro se raspitaj o maserki kod koje odlaziš jer je ovo jedno od onih zanimanja u kojima su iskustvo i profesionalnost vrlo važne stvari. Nestručne ruke mogu obaviti lošu masažu te dovesti do toga da se osjećaš još i gore, pa prije naručivanja u neki salon, zaviri u forume i pogledaj što drugi preporučuju.

3. Olakšaj si "muke"


Ako nisi veliki fan masaža, odaberi neke ugodnije varijante. Aromaterapija i masaža uz pomoć toplih kamenčića uklonit će stres na ugodan način i učiniti da se osjećaš izvrsno.

4. Pazi s anticelulitnim masažama

Anticelulitne masaže izvrsna su stvar, no prije no što ih uplatiš moraš znati dvije stvari: ove masaže često su vrlo bolne i često dovode do pucanja kapilara. Ako imaš problema s pucanjem kapilara (što je kasnije gotovo nemoguće ukloniti) ili vrlo nizak prag boli, razmisli o nekoj drugoj metodi uklanjanja celulita.