Pet pravila za modernu ljubav

Foto: Screenshot Youtube

VREMENA se mijenjaju - nekada smo čekale pored telefona da nas netko nazove, a danas većinu stvari rješavamo preko poruke ili Facebooka. To naravno znači da su se promijenile i navike kada je riječ o spojevima, kaže Whitney Casey, stručnjakinja za veze sa stranice Match.com. Nova istraživanja donose i podatke o tome što se točno promijenilo.
 
Ako muškarac pozove, žene plaćaju
 
Prije se očekivalo da će muškarac platiti račun, kasnije se taj isti račun dijelio, a u današnje je vrijeme stvar otišla korak dalje: istraživanja pokazuju da je 41 posto žena spremno platiti račun, ako ih je muškarac pozvao na spoj. Znači, dovoljno je samo pozvati ženu van i imate besplatan obrok!

Potrebno je 15 minuta
 
Ako ima kemije - ima je, ako nema - nema, a da to ustanovimo nam ne treba dulje od 15 minuta. Jednak broj muškaraca i žena, njih 31 posto, reklo je da im je upravo 15 minuta dovoljno da shvate ide li nečemu taj spoj ili je totalno promašen. No, bez brige, samo 12 posto njih kaže da bi ustalo i otišlo s lošeg spoja, tako da je neizgledno da ćete se naći u neugodnoj situaciji.
 
Iskrenost je (još uvijek) najbolja opcija
 
Ako ti se ne sviđa osoba s kojom si na spoju - reci joj. Čak 52 posto ispitanika složilo se s time da je bolje odmah saznati ako stvar ne funkcionira, nego imati lažnu nadu. Naravno, postoje razni načini na koje to možeš reći, a većina ispitanika preferira onaj nježniji.

Treba pričekati
 
Iako nas brzina svega oko nas tjera da što brže uskočimo u krevet s novom osobom, 80 posto ispitanika kaže kako je još uvijek bolje pričekati sa seksom. Definitivno ne na prvom spoju, a svaki sljedeći na kojem nema seksa povećava šanse da ćete ući u kvalitetnu vezu.
 
Javljanje nakon spoja
 
Prije se govorilo da bi trebalo čekati 3 dana, ali žene se s time ne slažu - 48 posto njih se voli javiti muškarcu unutar 48 sati, a muškarci su još uvijek za onu opciju "hard to get." Oni smatraju da je bolje pričekati i do 3 dana, barem to tvrdi njih 68 posto.