Pet zabranjenih stvari nakon prekida

Foto: weheartit

PREKIDI nisu nimalo laki, a evo i koje biste ponašanje trebali izbjegavati, bez obzira na to koliko jako to željeli učiniti...

1. Zvati ga svaki put kada ga se sjetite. Ako vam vaš bivši padne na pamet svakih 7 minuta, ne morate se brinuti. Nije to ništa neobično. Uostalom, kako da vam ne padne na pamet kad čujete vašu pjesmu/kada pronađete u stanu neki komad njegove odjeće/kada je na televiziji nešto što ste obožavali zajedno gledati/kada netko u bircu naruči njegovo omiljeno piće? Kao što smo rekli, nije ništa neobično što ga se često sjetite, no kontaktiranje svaki put kad ga se sjetite definitivno prelazi u sferu ludila i opsesije.
 
2. Dijeliti sve uspone i padove vašeg emocionalnog rollercoastera na Facebooku. Ovo pogotovo vrijedi za kamuflirane postove u kojima ga zapravo pljujete. Jer zapravo svi vaši prijatelji jako dobro znaju na koga se odnosi status tipa ''neki ljudi će zauvijek ostati seronje'' ili ''sve se događa s razlogom''. A u očima svih onih koji to čitaju vi ćete djelovati kao osoba koja nije uspjela pronaći način kako da nastavi sa svojim životom. Redovito mantrajte: Facebook nije moj osobni dnevnik. Facebook nije moj osobni dnevnik! Facebook nije...
 
3. Promijeniti frizuru. Uđete li u frizerski salon nakon prekida, čisto zbog osjećaja potrebe za drastičnom promjenom u životu, izlažete se opasnosti da iz salona izađete izgledajući kao Javier Bardem u filmu ''No Country For Old Men''. Znate li što je gore od toga što ste upravo ostavljeni? To što ste ostavljeni i imate užasnu frizuru. Za sve promjene na svome tijelu (uključujući i tetovaže i piercinge), pričekajte da vas prođe emocionalni uragan.
 
4. Pokušati ostati jako dobri prijatelji. Vrlo je jednostavan način za otkriti jeste li spremni gledati ga kao prijatelja. Zamislite sljedeći scenarij. Sjedite s njim na kavi i slušate njegove priče o njegovoj novoj dragoj. Ako mislite da vam to ne bi bilo nimalo ugodno, razvijanje prijateljstva apsolutno ne dolazi u obzir.
 
5. Započeti ozbiljnu vezu s novim frajerom. Da budemo potpuno jasni - skroz je ok imati afericu, avanturicu, flert ili one night stand s novim frajerom, no upuštanje u novu vezu koje podrazumijeva i emocionalni angažman nije najpametnija ideja. Jer uskakanje u vezu nije najpametniji način za prebolijevanje bivše veze. Ulazak u novu vezu opravdan je isključivo ako upoznate frajera s kojim doživite ljubav na prvi pogled. Ali zapravo! Bez maštanja o bivšem!
 
Izvor: Cosmopolitan