Pravila korištenja kreme za samotamnjenje lica

S OBZIROM na činjenicu da je sunce sve opasnije, mnoge žene odlučuju se za debeli hlad i proizvode za samotamnjenje, no ako si ih odlučila koristiti i na licu, važno je zapamtiti nekoliko osnovnih pravila.

1. Korist specijaliziranu kremu za lice

Koža tijela i koža lica se razlikuju pa je stoga važno da izabereš kremu koja je specijalizirana za kožu lica. U suprotnom bi mogla začepiti pore ili izazvati alergijske reakcije.

2
. Prije nanošenja pripremi kožu

Prije nanošenja kreme za samotamnjenje važno je dobro pripremiti lice pa ga dobro očisti i zatim napravi blagi piling koji će ukloniti mrtve stanice s lica.

3. Dobro razmaži

Kremu za samotamnjenje lica važno je ravnomjerno i pažljivo nanijeti, u suprotnom bi mogla završiti s licem punim mrlja. Kapljicu kreme za samotamnjenje nanesi na prste, lagano protrljaj, i zatim kreni od sredine lica prema rubovima. Dobro utrljaj kremu i ne zaboravi područje oko nosa i iznad usana.

4. Oprezno napravi prijelaze

Pri nanošenju ove kreme nemoj zaboraviti na vrat. Nakon što prekriješ područje cijelog lica, lagano prijeđi na donji dio brade i vrat te dobro utrljaj kremu prema području dekoltea.

5. Nemoj dozvoliti oštre kontraste

Ako si odlučila potamniti lice, bilo bi poželjno da isto učiniš i sa cijelim tijelom. Ako ipak želiš potamniti samo lice, smanji učestalost nanošenja kreme za samotamnjenje lica kako ne bi izgledala smiješno.


6. Održavaj boju


Postupak ponavljaj svaka dva do tri dana, a prije svakog novog nanošenja obavezno dobro očisti i pripremi lice.

7. Pazi na ruke i nokte

Nakon svakog doticaja sa kremom za samotamnjenje, dobro operi ruke i nokte kako ne bi požutili.