Preboli ga dostojanstveno!

Foto: Escada

ZNAMO, ako te bivši ostavio na ružan način, vjerojatno mu želiš napraviti scenu i razbiti nekoliko njegovih stvari… Ali nećeš to napraviti, jer dugoročno štetiš samo sebi. Umjesto da smišljaš kako da mu pokažeš kako se osjećaš, pametnije je da se baviš sobom. Evo kako preživjeti prekid na dostojanstven način.
 
Nemoj mu se javljati
 
Nakon prekida, nemoj mu se javljati 90 dana. Uopće. Ne zanima te kako je, ni što radi, jer nije bitno. U ovom periodu si daj vremena da osjetiš sve post-prekidne osjećaje, i ignoriraj bivšeg. Ako mu se javljaš i održavate komunikaciju, dobit ćeš lažnu nadu zbog koje neće moći krenuti dalje.
 
Znaj da možeš bolje
 
Ovo je nešto što si moraš ponavljati svaki dan. Ako vjeruješ da postoje frajeri koji su bolji od tvog bivšeg, veće su šanse da ćeš naletjeti na jednoga. Ako si cijelo vrijeme ponavljaš da je tvoj dečko bio idealan, teško ćeš dati šansu nekom novom.
 
Fokusiraj se na mane
 
Kada prekinemo s nekim, često se koncentriramo na vrline i počnemo idealizirati osobu s kojom više nismo u vezi. Umjesto toga, počni razmišljati o svim stvarima koje su ti kod njega išle na živce. Mogu biti i sitnice, važno je da shvatiš da nije idealan.
 
Kloni se društvenih mreža
 
Možda imaš potrebu na svoj Faceboook staviti srcedrapajuću pjesmu od Adele, i možda se nadaš da će ju on vidjeti i shvatiti da je pogriješio… Ali nemoj, jer neće shvatiti ništa, a svojim pasivno-agresivnim ispadima mu samo daješ na važnosti. Ignoriraj prekid, ignoriraj bivšeg, i budi sasvim normalna na Facebooku.