Prvi spoj? Vodič za preživljavanje!

Foto: Jet Set

UPOZNALA si tipa i pozvao te na spoj? Super! Barem misliš da je super dok ne počneš paničariti. Prvi spojevi mogu biti jako stresni, pa ti savjetujemo da ovo pročitaš prije nego izađeš iz kuće.
 
Izjasni se
 
Ako te pozvao na sushi ili u koktel bar, to može biti najbolji spoj na svijetu - osim ako ne podnosiš sushi ili koktele. Neke će žene radije prešutjeti što žele i lošije se zabaviti na spoju nego izraziti svoje mišljenje, jer se boje da će to odbiti muškarca. Ako ga to odbije, ionako nije za tebe.
 
Pažljivo s odjećom
 
Znamo, želiš ga impresionirati, ali to ne znači da se moraš upakirati u hlače u kojima jedva dišeš i štikle u kojima ne možeš napraviti dva koraka. Obuci se onako kako bi se obukla da ideš s frendicama na kavu, a sve začini nekim posebnim detaljem. Najvažnije je da se osjećaš ugodno, a bez udobnosti to nije moguće.
 
Nemoj kasniti
 
Sasvim je jasno da ćeš doći 5 minuta kasnije, jer ne želiš čekati dok se on ne pojavi, ali nemoj kasniti toliko da djeluješ kao da ga ne poštuješ. Fashionably late ne znači da smiješ doći 20 minuta nakon dogovorenog vremena.
 
Jedi!
 
Možda se čini kao nelogična stvar za spomenuti, ali postoje žene koje jednostavno neće jesti na prvom spoju ili će jesti toliko malo da će ostati gladne. Muškarci vole žene koje jedu, i ne podnose one koje na večeri naručuju samo salatu. Jedi kako bi jela i da si s frendovima, samo tu i tamo pripazi da ti sve ne curi niz bradu.
 
Nemoj previše piti
 
Nervozu je lako smanjiti unosom alkohola, ali ako to radiš, pazi da ne pretjeraš. Tanka je granica između opuštenosti i pijane cure, a ako nisi sigurna da znaš gdje je, bolje nemoj ni započinjati.
 
Ostavi telefon na miru
 
Facebook može čekati neko vrijeme, a tvoj spoj ne može. Ako stalno visiš na mobitelu i dopisuješ se ili provjeravaš Facebook, djelovati ćeš nezainteresirano, što ti vjerojatno nije cilj. Spremi mobitel u torbu i posveti se tipu s kojim sjediš za stolom.