Kako smanjiti stres tijekom nadolazećih blagdana?

Foto: Screenshot Youtube

STIŽE po mnogima najluđe doba godine. Od posla, domjenaka, privatnih zabava, obiteljskih druženja i ostalog, polako gubiš tlo pod nogama? Donosimo nekoliko jednostavnih načina kako da svedeš razinu stresa na minimum.

1. Ne preskači obroke
 
Bez obzira na to koliko si zauzeta, ne preskači obroke, jer tako ćeš ostati fokusirana. I sama znaš da "kad si gladan, nisi svoj".
 
2. Ostani organizirana
 
Iako smo sigurni da će ti se popis stvari koje moraš obaviti tih dana povećati, najvažnije je da ga imaš. Tako nećeš ništa zaboraviti, a i bit će ti lakše kad vidiš da si dosta toga i napravila.
 
3. Nauči reći "ne"
 
Kad krenu domjenci, zabave i druženja, nema šanse da stigneš na sve. Zapravo ima, ali to znači jako malo sna. Odaberi ona najzanimljiva događanja i na koje ti se ide, a ostale pristojno odbij.
 
4. Dobar san
 
Stalno to ponavljamo, ali kvalitetan san doista je najvažniji. Dobrih osam sati sna napunit će ti baterije za novi radni dan.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
5. Kuhanje
 
Pozovi frendice na zajedničko kuhanje. Znanstvenici ističu kako je kuhanje odličan "lijek za dušu", uz koji ćemo zaboraviti na brige, barem na kratko, dok napunimo baterije.
 
6. Uzmi vremena za sebe
 
Ne postoji osoba na svijetu koja ne može dnevno odvojiti pola sata za odmor. Koji god način opuštanja te veseli, ne zaboravi na njega. Ništa ne može propasti u tako kratkom vremenu.
 
7.Vježbanje
 
Ne stigneš u teretanu? Postoje odlične vježbe, koje možeš odraditi i doma. Vježbanjem tvoje tijelo oslobađa endorfine, koji potiču bolje raspoloženje i smanjuju stres.
 
8. Masaža
 
Masaža će te natjerati da ostaviš mobitel i laptop sa strane i da se potpuno opustiš. A to je ono što ti treba, zar ne?
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara