Rad kod kuće: Što treba izbjegavati?

Foto: Vogue

IAKO će mnogi pomisliti kako je lijepo raditi od doma, ponekad to zna biti mnogo teže od obavljanja posla iz ureda, s obzirom da u kući postoje mnoge stvari, koje nam vrlo lako mogu skrenuti pozornost.

1. Krevet

Zaboravi posao iz kreveta, jer je to jednostavno preudoban način rada, što ćete svakako dekoncentrirati. Rad za stolom, baš kao i u uredu, bit će puno efikasniji.

2. Televizor

Svakako jedan od najvećih neprijatelja kvalitetnog rada kod kuće. Upravo zato, odaberi prostoriju u kući u kojoj nema televizora.

3. Frižider

Svima su nam poznate šetnje do frižidera kada puno radimo i to često tek toliko da se maknemo od silnih papira nagomilanih na stolu. Pokušaj funkcionirati kao i za vrijeme radnog dana u uredu i neka jedan pošteni obrok u miru, zamijeni nekoliko manjih i bezveznih. Također, bilo bi dobro da se na takve dane ne kupuju "slatki poroci" poput čokolade, čipsa i slično.

Pssst! Stručnjaci savjetuju da ni u ovakvim situacijama ne smijemo zaboraviti na kratke pauze, koje su jako bitne i to onda kad se počnemo osjećati umorno, a ne tijekom "punog radnog zanosa" - on se ne smije prekidati.