Sedam stvari koje moraš znati o svojim dvadesetima

Foto: Bershka

BILO bi puno lakše da postoji priručnik kako preživjeti dvadesete.

No, kako tako nešto ne postoji, sve ćemo kad tad morati naučiti sami ili smo već naučili.
 
1. Pogreške
 
Jedna od glavnih stvari koje trebaš znati o svojim dvadesetima je da ćeš napraviti puno pogrešaka, a neke bi mogle biti prilično velike. Sigurno da postoje stvari za koje bi voljela vratiti vrijeme da ih promijeniš, no većinom ne postoji ništa krivo u pogreškama, jer svaka lekcija izvučena iz njih je neprocjenjiva.
 
2. Neovisnost
 
Bitno je da znaš da je samostalnost proces i ona se ne događa preko noći. Često neće biti lako, ali i najmanji korak je korak prema postajanju samostalne i sposobne odrasle osobe i bit ćeš vrlo ponosna na sebe.
 
3. Razočaranje
 
To je jedna od onih stvari koje jednostavno treba prihvatiti, jer se ona nažalost ne može izjeći u određenim situacijama. Stvari se neće uvijek razvijati u željenom smjeru. Neće ni nakon dvadesetih, ali razočaranja u tim godinama svakako će biti dublja.
 
4. Kontakti
 
Dvadesete su godine kada ćeš upoznati najviše ljudi. Preko posla, izlazaka, zajedničkih prijatelja, društvenih mreža itd. Jedna od ključnih stvari koje možeš učiniti je održati što više tih kontakata, jer nikad ne znaš kad će ti trebati. Neki od njih mogli bi ti itekako pomoći u karijeri.
 
5. Prijatelji 
 
Dvadesete svakako nose susretanje prijatelja za cijeli život, razna druženja i neprospavane noći. No, ono što smo također naučili je da smo pravi sretnici i sa samo jednim pravim prijateljem. A nekad smo mislili da nam mame pričaju gluposti te da su nam svi u grupi na fakultetu prijatelji.
 
6. Roditelji
 
Jedna od zbunjujućih stvari u tom razdoblju je i promjena tvog odnosa s roditeljima. Kad stekneš neovisnost, roditelji će ti trebati sve manje, ali vaš odnos će biti sve bolji. To mislimo na onaj trenutak kad oni shvate da te više ne treba toliko štititi, a ti da ih ponekad treba pustiti da pametuju. No, činjenica je da u tim godinama shvaćamo kako će oni doista baš uvijek biti na našoj strani.
 
7. Zabava
 
To je vrijeme kad moraš postati odgovornija nego prije, ali i vrijeme kada se trebaš zabavljati što je više moguće. Zabava kasnije neće biti ni približno ista onoj u dvadesetima, zato nemoj za ničime žaliti.