Seks najteže opraštamo

Foto: Saša Jurić, Ilustracija Index

Danas  mi seks ide na živce. Idu mi na živce i seksi stvari poput najdražeg ruža „Zadovolji me“ crvene nijanse i tanga u lila boji s čipkastim volanima, koji mi samo deru guzu. Osjećam se kao da sam potonula na dno vremenske crte mog intimnog života sve do prve ljubavi u srednjoj. Zatim slijedi par veza od pola godine, pa jedna vrlo ozbiljna u trajanju od četiri godine za vrijeme studenskih dana i na samom vrhu - kada bih trebala biti nešto što se zove moderna samouvjerena žena 21. stoljeća - hrpa usputnih beznačajnih flertova sa slučajnim prolaznicima, kako rado nazivam frajere koji su mogli biti sve, a zapravo nisu bili ništa.

Gledam ovo usrano vrijeme i razmišljam kako je seks precijenjen, jer ipak to je samo seks. Niske strasti ionako nisu bitne ili su vrlo nisko na ljestvici bitnih stvari, kao što su dobrota, vjera u ljude, nada, ne čini drugima što ne želiš da tebi čine i ostali bullshit kojeg se nitko ne drži kada je u pitanju nekakva seksi akcija. Who cares, bitno da je navukao gumicu i da me vozi doma kako ne bi morala davati zadnjih osamdeset kuna za taksi. Željela sam njegovo tijelo, nisam htjela ući u njegov um, a njegovu dušu bih prodala za čavle. Okrutno zar ne? Ali kako tako jedna ne bitna stvar poput seksa može biti okrutna. Razmjenjivanje tjelesnih fluida sa ili bez emocija. Što je gore, kada žena vara, a kažu da gotovo uvijek razvije osjećaje ili frajer i seks za jednu noć na poslovnom putu s Tajlanđankom bez kondoma, koja je prije bila frajer, ali on to nije skužio jer je bio previše pijan. Sjećam se pitanja iz osnovne škole; što bi radije, žohara u gaćama ili u ustima. Oprostit ćemo što su nas gazili i nazivali imenima, vrijeđali nas i doveli nas do kraha – financijskog ili psihičkog iz razno raznih razloga, ali seks, seks ćemo najteže oprostiti. Ništa nas ne može otrgnuti od osjećaja prevare i sama pomisao da je gurnuo opremu u nečiju Veneru koja i ne miriše tako dobro kao njegova koja ga čeka doma i pere mu zmazane gaće tjera nas poput sulude gravitacijske sile da činimo najgore stvari. Na kraju krajeva, žohar je samo žohar, a zbog seksa ubijaju, rastaju se, mrze…

I boli me glava od razmišljanja o seksi prljavom seksu i čudnim odnosima s muškim rodom i po stoti put pitam se ono što se pitaju sve žene. Hoće li ova igra stati? Sjetih se tako svoje poznanice u trideset i petoj, koju je frajer ostavio nakon sedam godina veze. Nekoliko mjeseci prije nego što je saznala da je njezin zaručnik vara, sjedile smo u frendičinom stanu na ženskom okupljanju i bezbrižno razgovarale o ženskim sretnim stvarima, kao što je novi porculanski servis. Nakon par čašica vina Marieta je  izvadila  iz torbice malu bilježnicu s popisom dječjih imena. Bio je to trenutak da se zrigaš od patetike, a koji smo sve iskreno prihvatile kao veselu vijest, jer je planirala trudnoću. Tko danas planira trudnoću. Bili su uvjerljivo idealan par. Nisam joj trebala dati protekli savjet kako provaliti u njegov mail na jednostavan način ukoliko njezin dragi čuva sve lozinke. Gospodin poslovni čovjek i zaljubljenik u prirodu i duge šetnje nije razmišljao o lozinkama kada se dopisivao na nekoj X društvenoj mreži s dotičnom Slovakinjom. Dotična je onako usput rečeno totalna suprotnost od moje simpatične poznanice jer za razliku od nje nosi tešku šminku na plus trideset i pet, posjećuje solarij i vjerujem da pati od tenoreksije i fura ultra kratke minjake iako je blizu četrdeset i ima dobre noge. Tko bi rekao!
 
Marieta je shvatila kako život nije bajka, i kako joj čovjek kojeg voli klizi iz ruku. Pa čak i kada ga je žarko željela zadržati i oprostiti svom voljenom niske strasti i trenutke slabosti nije bila spremna zaigrati igru, jer nemaju svi Huremine krvi u sebi. Baš kao i meni danas, seks joj je još davnih dana počeo nervirati, to jest pripreme oko seksa. Jutarnje maženje, doručak u krevet, seksi dopisivanje ili neki prosti mms dok je zaručnik na poslu, gotova večera servirana kad se vrati s posla i masaža uz mirisne svijeće. Ukratko, Marieta je nekada bila ono što kažu da bi svaka žena trebala biti – dotjerana, pomalo tajnovita, nasmiješena i pristojna manipulativna kuja koja s vremena na vrijeme koristi seks kao oružje. A onda se uljuljala u komfor svoga kauča i zapostavila komfor njegovog alata. Seksali su se povremeno, predvidljivo i dosadno, a takva im je i ljubav postala – bez strasti.
 
Ne znam nikoga tko je trpio loš seks u vezi, ali znam tko je trpio sva druga sranja radi dobrog seksa. Antonio, profesor tjelesnog odgoja i trener u teretani u koju idem. Nije super zadovoljan svojom curom, jer bivša je imala puno više kvaliteta, ali s njom mu je urnebesno zabavno i čini ga živim. Stalno mu sere i prigovara, ali kako je sam rekao, to je mala cijena za seks kakav nikada prije nije imao. Prešutila sam pitanje o tome o kakvom se seksu radi iznervirana od lila tangi koje su mi se uvukle u guzu.

Neki će reći da se radi o velikoj stvari povjerenja no ajmo malo obuzdati emocije. Hoćemo li stvarno dozvoliti da nam život uništi trivijalna stvar poput seksa o kojem čak ni ne pričamo jer nije prikladna tema za nas fine malograđane? Itekako.