Što boja kose govori o tebi

Foto: Roberto Cavalli

BOJA vaše kose o vama može otkriti puno više nego što mislite...

Brojna su istraživanja pokazala da svi mi prvi dojam o nekome stvarmo dobrim dijelom na temelju boje nečije kose. Tako muškarci recimo smatraju brinete pristupačnima, plavuše krhikma i osjetljivima, a crvenokose oholima. Iako takve predrasude često djeluju netočno i nepravedno, duboko su ukorijenjene u našem društvu!

Platinasta plavuša


Samo je 10 posto ljudi na svijetu prirodno plavokoso. Ova boja svakako privlači pažnju budući da je iznimno rijetka. A sve što je jako rijetko, privlači pažnju na sebe.

Zlatokosa plavuša

Teško je ne poistovjetiti zlatno plavu kosu s nekim od dva legendarna poimanja savršene ljepote - klasične, zavodljive, elegantne ljepotice dostojne crvenog tepiha ili tipične američke djevojke iz susjedstva. Ali iza seksipila i nevinosti koju na prvi pogled predstavlja, ova boja skriva zabavu, flert i druželjubivost osobe koja ju nosi.

Ombre

Ombre je još uvijek popularan, unatoč čnjenici da su ga proteklih godina poznate i manje poznate dame diljem svijeta doslovno prostituizirale. Izgled tamnog korijena, koji postepeno sve više svijetli prema vrhovima kose, iznimno je lak za održavanje, pa osim što otkriva pomodnu osobu, predstavlja i osobu koja voli biti bezbrižna, praktična, ali i osobu koja ne igra uvijek na sigurno.

Brineta

Ne znamo koliko u tome ima istine, no činjenica je da brinete smatramo najinteligentnijima. Doživljavamo ih kao pametne, zrele i nadarene za prosudbu karaktera. Prirodnih brineta je najviše, od svih prirodnih boja kose, no s nekoliko pramenova ili nijansiranjem prirodne boje preljevom, svakoj smeđoj možete dodati onaj wow efekt.

Tamna smeđa

Tamna, tamna smeđa koja naginje ka crnoj teška je boja za iznijeti i za održavati ju, ali za one kojima doista odlično stoji, smatramo da je vrijedna truda. U kombinaciji s bogatim valovima i loknama skriva određenu dozu mističnosti, a osobe s ovom bojom često doživljavamo kao kreativne. Dvije osobine koje nipošto ne bismo odbili.

Boja kestena

Baš poput plave boje, i crvena je kosa iznimno rijetka. Iz nekog nepoznatog razloga, osobe s crvenkastosmeđom bojom kestena, ne uživaju baš povoljnu reputaciju. Smatramo ih oholima, preponosnima, teško dostupnima. Dobra je strana što takve osobe doživljavamo i kao pustolove, avanturiste i vatrene individue.

Bakreno crvena

Iliti ono što u narodu zovemo ginger, riđom ili narančastom kosom. Vatrena crvenokosa prva nam je asocijacija na ovu boju kose. Ove žene smatramo samouvjerenima (da ne kažemo tvrdoglavima), odlučnima, vrtirepkama i iznimno strastvenima (da ne kažemo vrućeg temperamenta).

Izvor: Cosmopolitan.hr