Što se dogodi kad svoj seksualni život zapisujete u dnevnik?

Foto: GQ

JEDAN si je muškarac zadao zadatak da godinu dana prati i zapisuje svoj i partneričin seksualni život.

Naime, par je zajedno gotovo jedno desetljeće, a kao i svim ostalim parovima koji su toliko dugo zajedno, i njihov ljubavni život zapao je u krizu.

Upravo zato počelo je praćenje seksualnog života tijekom razdoblja od jedne godine. Zapisivali su se datumi odnosa, oralni seks, orgazmi, seksualne inicijacije, masturbacije i ostale aktivnosti, a rezultati su pokazali sljedeće. 
 
Došlo se do ukupne brojke od 108 odnosa i 201 orgazma (109 za njega, 92 za nju) u 372 dana. Seks je bio zagarantiran u isto vrijeme u svakom mjesecu, a to je šesnaesti dan, što je otprilike dva tjedna prije "onih dana", što je još jedan dokaz da ciklus itekako utječe na naš seksualni život. Osim toga, potvrđeno je i da manje samozadovoljavanja, dovodi do više akcije pod plahtama.
 
Do kraja eksperimenta, par je imao odnose u prosjeku dva puta tjedno, dok znanstvenici tvrde da je za sreću dovoljno i samo jednom.
 
Zaključak? "Bilo je zabavno sve to pratiti i sve nam je to pomoglo da preispitamo svoj odnos. Pomak je bio u našem slučaju pozitivan, ali su za to potrebne obje strane. Bitno je samo da statistiku iskoristite na zdrav način, a ne kako bi nešto predbacivali partneru", prenosi Reddit.