Stvari koje tvoj šef primjećuje u vezi tebe

Foto: Screenshot Youtube

U KOJOJ god industriji radila, neke su stvari identične.

A tu prije svega mislimo na stvari koje tvoj šef primjećuje kod svojih zaposlenika, što ne isključuje ni tebe. Uostalom, to mu je posao.
 
1. Kada dolaziš u ured
 
Svaki će poslodavac cijeniti ako svako jutro imaš naviku dolaziti par minuta ranije na posao, ali ako se već ne možeš prisiliti na to, onda barem uvijek dođi na vrijeme. Nitko ne voli ljude koji kasne.
 
2. Kad odlaziš uz ureda
 
Kako ujutro nije pametno kasniti, tako nije pametno ni ranije odlaziti s posla. Možda ti se čini da to nitko ne gleda, no vjeruj nam, gleda. Ako već moraš otići, onda barem prethodno razgovaraj sa šefom.
 
3. Kako se oblačiš
 
Čak i ako poslovni look nije tvoj stil, na tebi je da se prilagodiš politici tvrtke. Sve ostale modne kombinacije ostavi za svoje privatno vrijeme.
 
4. Koliko koristiš tehnologiju
 
Prije svega ovdje mislimo na to koristiš li svoj telefon za poslovne pozive ili kako bi dogovorila popodnevnu kavu s prijateljicama. No, tu su i Facebook,  Instagram...
 
5. Riječi koje koristiš
 
Ne moramo ponavljati koje riječi ne smiješ koristiti pored šefa, ali ni ostalih kolega, koji su njegove oči i uši.
 
6. Koliko dugo ostaješ na pauzi
 
Ako imaš pauzu od pola sata, to ne znači 35 minuta. To znači točno 30 minuta, iako i za to sigurno misliš da nitko ne broji, broji.
 
7. Kako upravljaš svojim vremenom
 
Važno je da odrediš prioritete i da se držiš rokova, a sve što možeš napraviti i prije isteka roka, napravi, tvoj šef će to itekako cijeniti.
 
8. Uklapaš li se među ostale
 
Svatko od nas ima pravo na loše dane, no ljudi koji se nikako ne mogu složiti s ostalim kolegama i biti timski igrači, nisu previše poželjni. Tvoj šef želi vidjeti da ti i takve stvare polaze za rukom.