Tri načina kako da usporiš životni tempo

Foto: weheartit

IAKO nam užurbana svakodnevnica ne ostavlja previše vremena za odmor, ponekad jednostavno moraš usporiti.

Kako bi održali korak sa svime u životu, ponekad je potrebno usporiti. Donosimo tri jednostavna načina kako da to postigneš.
 
1. Vrijeme za odmor
 
I ono je potrebno svakodnevno, kad god tebi odgovara, iako najveći postotak ljudi ga uzima u večernjim satima, jer im tako nalaže raspored. To vrijeme možeš odvojiti za trening, gledanje televizije, knjigu, časopis i slično. Bitno je da se isključiš s maila, društvenih mreža i svog pametnog telefona. Iako se čini nezamislivo, moguće ja i pomoći će u svakom slučaju.
 
2. Liste
 
Isplaniraj dan unaprijed, bar što se tiče obaveza i zapiši ih na papir. Možda će ti se činiti da to nije potrebno, ali sjeti se koliko je lako zaboraviti neke stvari kad si pod stresom. Ono što će ti dodatno olakšati posao je svrstavanje obaveza u kategorije - posao, obitelj, prijatelji, zdravlje itd. Ključ uspjeha sa listama je sljedeći: kad shvatiš da ipak nećeš baš sve zamišljeno stići u jednom danu, izaberi ključne stavke i zanemari ostatak. Kako izabrati ključne stavke? Vodi se za onom da razmisliš kako će one utjecati na druge ljude oko tebe.
 
3. "Neka bude" stav
 
Ponekad jednostavno treba ostaviti stvari takvima kakve jesu. "Nisam završila što sam trebala danas, ok je, sutra ću." Čim prihvatimo taj neugodan osjećaj, njegov utjecaj na nas se smanjuje. "Neka bude" stav omogućava duboki osjećaj smirenosti i olakšanja uma, što je odličan korak prema usporavanju.