Kada je pravo vrijeme za promjenu karijere?

Foto: Vogue

KAD pritisak posla postane neizdrživ, vrijeme je za promjene.

Svatko od nas se našao ili će se naći u kolotečini vlastitog posla. I iako si sretna što imaš posao, ponekad je pritisak jednostavno neizdrživ. I mala promjena može ti puno pomoći, ako već ne postoji opcija promjene karijere. No, kako prepoznati da je stiglo takvo vrijeme?
 
1. Nema strasti
 
Naravno da će strast i entuzijazam splasnuti s vremenom, no ako ne osjećaš apsolutno nikakvu strast prema svom poslu, to je veliki problem, jer je strast ono što nas pokreće da uspijemo u nečemu. Bez strasti nema smjera.

2. Tvoj posao se ne cijeni
 
Ljudi žele da se njihov rad i trud prepoznaju i cijene. Ako se ne osjećaš tako, tvoje samopouzdanje momentalno će pasti. Trokut "daješ sve od sebe, tvoj rad se ne cijeni, ti se osjećaš užasno" ostat će takav sve dok ga ne - razbiješ.
 
3. Napredovanje
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ako si na isto položaju već duže vrijeme, to je sasvim normalno u današnjim okolnostima. No, ako je isključena svaka mogućnost za bilo kakvo promaknuće, to je veliki problem.
 
4. Tvoja energija je na minimumu
 
Ne postoji čarobna formula prema kojoj nema stresa i kaosa na radnom mjestu. No, ako se uvijek osjećaš iscrpljeno i umorno te to šteti tvom zdravlju, vrijeme je da razmisliš o promjenama, odnosno karijeri koja će ti osigurati zdravu ravnotežu ili barem zdraviju od ovoga.
 
5. Ne postoji granica između poslovnog i privatnog
 
Naravno da ćeš ponekad nositi posao doma, no ako će on oduzimati svaki trenutak tvog slobodnog vremena, doći će i onaj "pucanja ljubavi" između vas. Niti jedna vrsta opsjednutosti nije zdrava pa tako ni ona poslom.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara