Tri poslovne lekcije koje smo naučili iz serije "Mad Men"

IAKO mislimo kako je gledanje serija samo puka razbibriga, "Mad Men" nam je pokazao da iz buljenja u TV možemo i štošta naučiti. Žene nam iz dotične serije služe ne samo kao stilske inspiracije, već i poslovne. Portal The Daily Muse sastavio je popis od nekoliko poslovnih lekcija koje smo mogli naučiti iz serije:

Budi nezamjenjiva

Nitko nije nezamjenjiv, no to ne znači da se ne bi trebala pobrinuti da cijelom uredu daš do znanja kako tvoj odlazak ne bi prošao bezbolno za njih. Joan Holloway si je, unatoč nekoliko neprofesionalnih trenutaka (afera sa šefom), osigurala radno mjesto upravo ovakvom politikom. Uči od nje - bez obzira na to koji posao obavljala, odradi ga vrhunski tako da svom timu nedostaješ kad ne budeš prisutna.

Ciljaj visoko

Peggy Olsen radila je naporno čak i kad su dečki uživali u podnevnim koktelima te kreativnošću i britkim umom osigurala posao Junior Copywritera, a njena karijera je nastavila cvjetati unatoč šovinističkom okruženju. Lekcija - radi puno i vjeruj u svoje sposobnosti iako te drugi sabotiraju.

Izbjegavaj dramu

Drama je u serijama obavezna, no u stvarnom životu ju je potrebno izbjegavati pod svaku cijenu jer bi te mogla koštati karijere. Ukratko, budi oprezna s miješanjem privatnog života i posla te se nikad ne upuštaj u romantične odnose sa tebi nadređenima. I veze i posao su komplicirane stvari same po sebi pa zato nema potrebe da se dodatno otežavaju.