Unesite dašak holivudske čarolije u svoju vezu

Foto: Screenshot Youtube

ZAŠTO se takve scene nikad ne događaju u pravom životu, pitate se svaki put kad uplakani izađete iz kina. Pa možda zato što to ne dopuštate!

Okej, da krenemo. Što ste napravili posljednji put kad vas je dečko u šali uhvatio za ruku i počeo plesati ispred uličnog svirača? Brzo ste mu je istrgnuli i zacrvenjeno zbrisali.
 
Priznajte, da ste istu takvu scenu gledali u nekom filmu, u kojem Ryan Gosling vrti Evu Mendes ispred uličnog svirača lutnje (kojeg recimo glumi Sting), rastapali biste se i kukali da se vama to nikad ne događa. U redu, možda vaš dragi nema osmijeh i bankovni račun Ryana Goslinga, ali sigurni smo da je jako šarmantan i sladak jer inače ne biste bili s njim ;) Dakle, u čemu je problem? Prestanite biti sramežljivi, razmišljati što će reći drugi, govoriti da toga ima samo u Hollywoodu i priuštite si jednu filmsku scenu! Ili više njih. 
 
Ponekad se parovi prestanu truditi, jer princ na bijelom konju neće odjahati u suton niti će Pepeljuga u ponoć morati kući. Počnu se doživljavati zdravo za gotovo. Tu su, zajedno su, ne prijete im nikakve opasnosti pa nema više ni strastvenih dramskih zapleta. Ali to ne znači da trebate pospremiti svoje staklene cipelice, odustati od balova i velike ljubavi gledati s trosjeda dok vaš dragi hrče pokraj vas. Trgnite se, naučite nekoliko lekcija o romantici iz filmova i udahnite svojoj vezi malo holivudske čarolije. 
 
Film: Titanic
 
Lekcija: Preispitajte prioritete
 
Što bi se dogodilo da Rose (Kate Winslet) nije dala šansu Jacku (Leonardo DiCaprio), dečku s donje palube jer nije odgovarao njezinoj predodžbi o tome iz kojeg staleža odabranik mora dolaziti. Ne bi bilo ljubavne priče u koju smo već gotovo dvadeset godina zaljubljeni kao prvi dan. A i Rose bi završila s onim grozomornim bogatašem Caledonom Hockleyjem. Poanta? “Slažući si unaprijed u glavi popis kvaliteta/zahtjeva koje budući partner mora ispunjavati, sami sebe sabotiramo na ljubavnom planu”, objašnjava Nicole Cottrell, autorica knjige “Modern Reject”.
 
Film: U dobru i u zlu
 
Lekcija: Budite tim
 
Film je odličan, ali scena u kojoj Tiffany (Jennifer Lawrence) i Pat (Bradley Cooper) dolaze na natjecanje i izvode svoj čudnovati plesni performans, jednostavno je briljantna. Zašto? Jer dokazuje da je timski rad najvažnija ( i najzabavnija) stvar na svijetu, ako mu se posvetite otvorena srca. “Život je jednostavniji ako imate nekog na svojoj strani”, potvrđuje psihoterapeutkinja Nicole McCance. Zato se potrudite biti podrška svom partneru u svakom trenutku.
 
Film: Izgubljeni u prijevodu
 
Lekcija: Recite što osjećate
 
Nikada nismo toliko navijali da neki par završi zajedno. Kad su se Bob (Bill Murray) i Charlotte (Scarlett Johansson) napokon poljubili nekoliko minuta prije nego što on napušta Tokio, u kinu se moglo čuti ubrzano kucanje srca gledatelja koje je zanimalo što joj šapće grleći je kao utop­ljenik spasitelja. Očito nešto lijepo jer se rastaju s osmijehom. “Izražavanje osjećaja povezuje nas na višoj razini. Uvijek se usudite reći da vam je stalo”, kaže Faizal Sahukhan, autor knji­ge “Multicultural Romance”.
 
Film: Dama i skitnica
 
Lekcija: Uživajte u malim stvarima
 
Svi smo pokušavali kopirati scenu sa špagetima iz ovog divnog crtića kad smo prvi put pozvali dečka na večeru. Jer, realno, sve što nam treba za najljepšu noć u životu jest malo tijesta i šalše te onaj netko zbog koga nam noge klecaju. Onaj netko koga volimo. Zaboravite skupe restorane i luksuzne resorte. “Kad ste s nekim do koga vam je stalo, male stvari postaju velike i čarobne”, kaže Paul Mauchline, autor knjige “Maintaining Your Individuality in Love”.
 
Film: Luda vjenčanja
 
Lekcija: Riskirajte
 
Kad je Robbie (Adam Sandler) pomislio da je zauvijek izgubio Juliju (Drew Barrymore), odjurio je kupiti avionsku kartu za let na kojem je bila i ona te joj je preko avionskog razglasa otpjevao pjesmu koju je skladao samo za nju. Jer tko ne riskira, ne profitira. “Naravno da rizik zastrašuje jer može i loše završiti. Ulazite na nepoznat i nesiguran teritorij. Riskirate kritiku i poniženje, ali potencijalna nagrada može biti golema”, kaže životna trenerica Sharon Good.
 
Film: Doručak kod Tiffanyja
 
Lekcija: Zajedno u nova iskustva
 
Kad je činjenica da nema love spriječila curu da se dobro provede? Kad su Holly (Audrey Hepburn) i Paul (George Peppard) otišli na dejt, ona je imala jedan uvjet – da naprave nešto što nikad nisu. Kakav dan! Parovi u kvalitetnim vezama imaju jednu poveznicu: radoznali su i spremni za avanture, a ta ih zajednička zabavna iskustva i uspomene drže zajedno”, kaže Amie Gordon, autorica knjige “Applying Psychology to Everyday Life” .
 
Film: Bilježnica
 
Lekcija: Nikad nemojte odustati
 
Sigurni smo da nismo samo mi ridali kad se Allie (Rachel McAdams) vratila u Seabrook i shvatila da ju je Noah (Ryan Gosling) cijelo vrijeme čekao te da je čak sagradio i kuću s plavim roletama, kakve je ona željela. “Zaslužujete dobiti ono što želite i ako na to trebate malo dulje čekati, onda neka bude tako! Pristajanje na vezu s čovjekom koji će, ma koliko bio dobar i drag, biti svojevrstan kompromis i odustajanje od sna vodi u nesretan život”, upozorava Lauren Berman, autorica knjige “It’s Not Him, It’s You!”.
 
Film: Romansa u Seattleu
 
Lekcija: Planirajte dejtove
 
Bio je to dejt svih dejtova – prvi susret Annie (Meg Ryan) i Sama (Tom Hanks) na vrhu Empire State Buildinga! Što smo naučili? Da ne treba podcjenjivati važnost dejtova (pogotovo onog prvog) i da treba inzistirati na nečem romantičnom, filmskom, drugačijem, nečem što će se pamtiti! “Romantika je iskra koja održava vatru u vezi zato se nikad ne smije zanemariti”, kaže Jeffrey Dew, autor knjige “The Date Night Opportunity”.
 
Izvor: Cosmopolitan