Zamke koje mogu uništiti svaku vezu

Foto: Vogue
 
KAD smo zaljubljeni, rijetko primjećujemo nečije mane, a one koje i vidimo, lako pretvaramo u vrline. Ali kad kemija malo popusti, lako se zanijeti i uništiti vezu koja se činila idealnom. Ovo su stvari koje mogu potopiti i veliku ljubav.
 
Nesigurnost
 
Neke nesigurnosti nestaju čim se nađemo u sretnoj vezi, ali na žalost, nesigurne osobe ulaskom u vezu u vlastitoj glavi stvaraju i puno novih problema. Svaka tvoja nesigurnost može narušiti ravnotežu veze, a ako dopustiš da te obuzme, može značiti i kraj ljubavi. Muškarci vole žene pune samopouzdanja, a nesigurne smatraju napornima.
 
Nepovjerenje
 
Nepovjerenje najčešće proizlazi upravo iz nesigurnosti. Ako nisi sigurna da zaslužuješ osobu s kojom si u vezi, lakše ćeš zamišljati različite scenarije u kojima te vara i ostavlja zbog nekog tko ju "stvarno zaslužuje."
 
Ljubomora
 
U malim dozama je slatka, ali između slatkog i napornog dijela postoji tanka granica koju je jako lako prijeći. Ako dopustiš da te ljubomora odvede u krivom smjeru, možeš izgubiti nešto što bi savršeno funkcioniralo, samo kad ne bi toliko gubila glavu na sitnice.
 
Nedostatak komunikacije
 
Jedan od glavnih uzroka ljubomore je upravo nedostatak komunikacije. On je možda otišao na kavu s kolegicom s posla koja mu ništa ne znači, ti si to saznala od frendice koja ih je vidjela i odmah mogu nastati problemi. Iskrena komunikacija u vezi uvijek je bolji izbor od davanja polu-informacija. 
 
Pretpostavke
 
Veliki neprijatelj veze, pogotovo ako u njoj nedostaje komunikacije. On možda pretpostavlja da tebi nešto neće smetati, ti pretpostavljaš da on zna da hoće, i u trenu dolazi do svađe, bez potrebe. U vezi bi se uvijek trebali držati pravila: "Ako nešto ne znaš, ne pretpostavljaj - pitaj."