Veza u raspadu: Jesi li sama kriva?

Foto: Interview Magazine

NEKE stvari s vremenom jednostavno prestanu funkcionirati, a veze definitivno ulaze u tu kategoriju. Prije nego što odustaneš ili prebaciš krivnju na njega, razmisli je li možda problem u tebi.

Tražiš li mu greške?
 
Uvijek je lakše uočiti nečiju manu i zanemariti svoje, a u vezi nije ništa drugačije. Ako stalno nalaziš greške i govoriš mu kako da ih ispravi, ne radiš dobro ni njemu, ni vašoj vezi. S vremenom će osjećati kako ništa što radi nije dovoljno dobro, a veza će zbog toga jako patiti.
 
Popuštaš u svađi i kad ne bi trebala?
 
Svađa bi trebala funkcionirati na način da obje strane iznesu svoje mišljenje, pa dođu do zajedničkog rješenja. Ako je svaka svađa nova prilika da on pobijedi, a ti samo spuštaš glavu i mijenjaš mišljenje, odgovorna si za trovanje veze jednako kao i on. Žene koje se stalno slažu sa muškarcem možda na trenutak dobivaju mir u kući, ali dugoročno gledano, to se nikako ne isplati.
 
Želiš uvijek biti u pravu? 
 
Ne znamo je li gore stalno popuštati ili uopće ne popuštati. Nitko ne voli ljude koji stalno moraju biti u pravu, pogotovo pod cijenu odnosa. Ako shvatiš da si u krivu, priznaj to, i tvoj dečko će te puno više cijeniti. Ponekad moraš popustiti kako bi spasila situaciju, ponekad trebaš stisnuti zube i držati se svojih uvjerenja, a ako pronađeš ravnotežu između te dvije stvari, imati ćeš super vezu.

Očekuješ da ti čita misli? 
 
Šutnja je zlato, ali ako cijelo vrijeme šutiš i ne govoriš mu kako se osjećaš, on će se osjećati izgubljeno. Muškarci su po ovom pitanju slični ženama - kad ne znaju što se događa, počinju paničariti i zatvarati se u sebe. Dobra komunikacija uvijek može spasiti stvar, pa predlažemo da češće govoriš kako se osjećaš, a rjeđe puštaš njega da pogađa.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara