Anthony Avangard predstavlja novu kampanju

Foto: Jakov Baričić

NAKON revijalnog dijela u sklopu Fashion.hr-a, brend Anthony Avangard donosi vizuale za aktualnu kolekciju proljeće/ljeto 2017.

Kolekcija nosi naziv "DESMOND." inspirirana je filmom Hacksaw Ridge (Greben spašenih) i pričom o američkom vojniku Desmondu T. Dossu, koji je zbog priziva savjesti u Drugom svjetskom ratu odbio nositi oružje i ubijati ljude te je vojsku služio kao nenaoružani medicinar koji je spasio brojne ljudske živote.



Krojevi su jednostavni, upotpunjeni su džepovima s vojničkih odora i preneseni su na sportsku odjeću. Potom dolazi do detalja vezanja pamučnih konopaca sličnima onima na vezanju korzeta koji asociraju na konope koje je Doss koristio pri fiksiranju i transportu ranjenika. Materijali koji su korišteni: felpa, neopren, i kombinacija umjetne i prave kože. Dominantni vojnički uzorak ublažen je pastelnim nijansama.



"Uvijek se u svojim kolekcijama volim poigravati s humorom i ironijom (aplikacije, boje i printevi), a povod su mi neke nastale situacije. Ovog se puta ismijavam s temom vraćanja vojnog roka u Hrvatskoj. Smatram da je inspiraciju važno crpiti u okolini u kojoj živiš", ističe dizajner.