Često sanjate bivšega? Niste jedine, a evo i što to znači

Foto: Pexels

AKO vas bivši dečko redovito posjećuje u snovima, ne brinite, niste jedine, tvrdi američke psihoterapeutkinja Jenn Mann.

"Sanjati bivše je normalno i puno je učestalije nego što mislite, a to ne znači nužno da se duboku u sebi nadate da ćete se pomiriti", objasnila je za InStyle i navela sedam mogućih razloga za snove o bivšima:

1. Tugujete zbog prekida

Čak i kada ste sretni zbog prekida, moguće je da podsvjesno još uvijek tugujete zbog propale veze pa zato sanjate bivšega. Primjerice, ako sanjate da je vaš bivši umro, to ne mora značiti da mu to stvarno želite (iako i može) već da tugujete zbog "smrti" vaše veze, objasnila je psihoterapeutkinja.

2. Zbog traume iz prošlosti

"Naša podsvijest uvijek pokušava riješiti neriješene probleme, bilo da se radi o nečemu što vučete još iz djetinjstva, prošlih veza ili o nekoj drugoj traumi koju ste iskusili", kaže psihoterapeutkinja. Dakle, ako postoji neki neriješeni problem u vašem životu, moguće je da će vas pratiti u snovima, a ako je povezan s nekim vašim bivšim dečkom, onda ga vjerojatno zato i sanjate.

3. Ponavljate lekcije iz prošle veze

Nakon prekida postajemo svjesniji stvari koje su nas dovele do njega i moguće je da sanjate bivšeg kako biste sami sebi ponovili lekcije koje ste naučili iz prethodnih veza i primijenili ih u novoj, smatra psihoterapeutkinja i ističe da bismo na to trebali gledati pozitivno.

4. Vaš bivši predstavlja nešto drugo što vam znači

Ljudi, mjesta i stvari o kojima sanjamo često su simbolični, odnosno predstavljaju nešto drugo, pa je moguće i da vaš bivši simbolizira neki drugi problem koji imate u životu, a na vama je da promislite i zaključite o čemu bi mogla biti riječ, kaže psihoterapeutkinja.

5. Treba vam završetak

Ako niste zadovoljni načinom na koji je završila vaša posljednja veza, moguće je da sanjate bivšeg jer vam je potreban pravi završetak. Možda žalite jer mu niste rekli sve što ste htjeli ili jer ste se krivo izrazili, no u svakom slučaju, taj biste problem trebali riješiti u javi, savjetuje psihoterapeutkinja.

6. Nešto vam nedostaje u novoj vezi

Čak i ako mislite da ste sretne i zaljubljene, moguće je da vam podsvjesno u novoj vezi nedostaje nešto što ste imali u staroj pa zato sanjate bivšega. To može biti emotivno i seksualno, a psihoterapeutkinja savjetuje da je u tom slučajnu najbolje iskreno razgovarati s novim partnerom, po mogućnosti bez spominjanja bivšeg.

7. Jednostavno niste preboljeli bivšeg

I to je moguće, čak i ako niste toga svjesne. Nije lako prekinuti vezu i svakome je potreban oporavak od toga, nekome kraći, nekome duži, a čak i ako mislite da ste nekoga preboljeli, moguće je da podsvjesno još patite za njim pa vam se zato pojavljuje u snovima, zaključuje psihoterapeutkinja.