Dnevnik gradske cure: Obuci se kad ti mama kaže!

Foto: Joanna Paciorek, Facebook, Ilustracija Index

DRAGI prijatelju koji ovo čita, imam tužnu vijest. Možda ćeš čak reć i da sam izdajnik kad ti kažem što ti imam za reć, ali u zemlji s ovoliko izdajnika, jedan više ne znači ništa. Najbolje da ti kažem slikom, čujem da su slike popularne na Fejsbucima u zadnje vrijeme.




A jela sam jabuku i pila 8 čaša vode tjedno kako kažu, i svejedno me ulovilo. Ne znam jel gripa, viroza ili Charlie Sheen, ali znam da se osjećam kao što izgleda ona vjenčanica koju naručiš na ebayu za 25 dolara. Gadno. Ne mogu disat. Ne mogu razmišljat. Imam osjećaj da će mi oči ispast na tipkovnicu i da će dok skaču po njoj svejedno napisat bolji životopis od nekih ministara. Nos mi ne radi, nemam osjet okusa, Massimove pjesme mi se počinju sviđat… moram leć u krevet, odsanjat 19 veselih snova, pojest par pilećih juha i onda ću bit ok. Ali prije toga moram napisat kolumnu, što mi inače nije teško, ali danas, kad čujem boje i vidim šljokice (ali ne one lijepe šljokice nego oker šljokice, zamisli kako su to ružne šljokice) baš i nije jednostavno. Zato neću puno pisat nego ću s tobom podijelit stvari koje su me veselile ovog tjedna, prije nego što je u mene ušao hunjavi Sotona koji me tjera da dišem na usta dok pokušavam zaspat.

Na primjer, razveselio me Vlatko Štampar koji je smiješan.



Razveselila me i Markokalipsa na internetima. Znam da je riječ Markokalipsa lejm, imam bolest, pusti me.



Čini mi se po Facebook komentarima da je ovu sliku napravio dečko koji se zove Sveti Juraj. Ja ću ti se javit da mi odštopaš nos u fotošopu.


Ima još.



I još.



I još.



Ovo je isto bilo lijepo prošli tjedan.



I Bog i hrvači.



Ono kad ti fali…


I ono kad nosiš 39 a u dućanu su imali samo broj 36.



I sad više stvarno ne mogu disat i čujem meketanje koza u glavi, pa idem leć, a tebe ostavljam s najljepšom ljubavnom pričom svih vremena.

Oprosti što ti nisam stigla napisat ništa suvislo, pokosio me život kao vjetar slamnatu kućicu. Čujemo se sljedeći tjedan.

I obuci se kad ti mama kaže!

 

 

Prethodne kolumne Andree Andrassy pročitajte ovdje.