Dnevnik gradske štrace: Štrace, janjetina i Vuco

Foto: Ana Maria Vučinić, Ilustracija Index

ČEKAJ, jel se ja mogu sad vratit u Hrvatsku s običnom putovnicom ili mi treba nova na kojoj piše da sam Štraca?



Autor Štracovnice je Tomislav Škrljac, lijepo je spomenut.

I još jedno pitanje - kužim da ako imam odnos s muškarcem prije braka postajem štraca, ali ako je “muškarac” maloljetan, onda se ne računa, jel da Mr. Priestman? #jesuisštraca

Uglavnom, neću još razmišljat o štracama, štracatelli i ostalim hrvackim situacijama, neću jer sam na suncu i lijepo mi je i mozak mi je žut ko mali maslačak i pretvorio se u žvaku.

Sunčam se, kupam se i radim romantične stvari - na primjer, neki dan sam bila u bazenu s kitom u ruci.



Znam da je glupa fora, ali bolje da ju ja kažem nego da ju kaže neki random Marko.

Ovdje je i dalje sve opušteno. Pederi su još uvijek sretni i drže se za ruke. Ljudi i dalje puše marihuanu po cesti. I dalje mi ju nitko nije ubacio u piće, mama, bez brige.

Zalasci sunca su prekrasni, vidi.



To me uslikala moja prijateljica Ana-Maria Vučinić koja je divna.

Da malo pokvarim ugođaj - onaj topli pire od pijeska o kojem sam pisala prošli put je sad već hladan i full mi se piški na ovoj slici.


Znaš kaj jedino baš nije fino na Fuerteventuri? Palačinke. Jela sam ih u nekom pancake placeu i nije to to. U Hrvatskoj su palačinke u palačinkarnicama bolje. Eto. Domoljubni moment.

Al zato su u Španjolskoj paprike veće.



I imaju ovo.



Najbolja stvar (uz surfanje, ocean, prirodne ljepote i ostale romantike) na Feurteventuri je shopping. Sve cijene su duty free, a cjenkanje je nacionalni sport. Ja sam u tom sportu full loša i ne znam se cjenkat pa se vrlo lako može dogodit da magnet koji košta 2 eura na kraju platim 3 eura jer sam budala. Parfemi se kupuju u dućanu u kojem operiraju Indijci koji se zalijepe na tebe ko herpes i ne miču se dok nešto ne kupiš, a kupit ćeš jer ti parfem koji inače košta 50 eura snize na 37 i onda moraš. Za suvenire ideš kod Kineza jer su kineski dućani ovdje next level shit. Na blagajni sjedi nezainteresirana Kineskinja koja na mini TV-u gleda kineske sapunice i boli ju briga dal ćeš ukrast nešto jer je sad trenutak kad će saznat jel Xiu-Yang sin od Piu-Minga ili od Chu-Fonga koji je brat od Shu-Yenga koji je sam svoj djed i pas.

Na policama možeš nać sve, i kad kažem sve, ne mislim svašta nešto, nego SVE, i to bez nekog logičnog redoslijeda. Kip Isusa koji stoji pored lepeze sa slikom Pariza pored koje je kip Buddhe na koji je naslonjen Disneyevog Šilju pored kojeg je bušilica pored koje je tužna Barbika na koju je naslonjena zdjela s ilustracijom kukuruza koji se ne vidi dobro jer je pored zdjele mitraljez. Otvarači boca u obliku pimpeka u svim veličinama ovdje stoje pored ogromnih kipova papiga, pored školskih bilježnica i setova za poker stoje kondomi koji se zovu Sensinity (jer ništa ne kaže siguran seks kao 12 kondoma iz čajna šopa za 1 euro), i naravno, tu je neizostavan set noževa koji stoji pored kutije s viklerima. I taman kad misliš da ne može bolje - može, jer dođeš na odjel s parfemima koji stoje na polici između tampona i škara za vrtlarenje. Parfemi izgledom neodoljivo podsjećaju na originale koje možeš kupiti u parfumerijama, al naravno da se ne smiju isto zvat pa se zovu… slično. Izbor je velik, pa možeš dragoj osobi donijet novi Prady, ili Versos, ili možda Deseil, a ako voli malo nježnije varijante tu su Karlin Clevin, Armanidi i moj najdraži, Dolce&Donna Blue light. E da, možeš i kupit magnet na kojem piše "London", jer zašto ne?


E da, i ove gaće.



Da, to je kopija marke Karlin Clevin, dobro si to primijetio, Marko. Ako netko želi, donesem mu, taman fino ide uz Majkalkors taškicu za elegantnu zabavu.

Mačke na ovom otoku su full čudne. Nijedna nema normalnu dlaku, sve su šarene i dlaka im izgleda izblajhano, valjda zbog sunca, kajaznam - uglavnom, mačke na Kanarima izgledaju kao da imaju balayage, onaj jeftini koji napraviš na autobusnom kolodvoru, u frizerskom pored kojeg je s lijeve strane pečenjarnica, a s desne ZATVORENO ZBOG PREUREĐENJA. Ako si muško i ne znaš šta je balayage, odlično.

Uglavnom to je to. Lijepo je ovdje. Sunčano je. I znaš šta je najbolje od svega? Na Fuerteventuri živi surferski Vuco. Vidi ga.



Pa ti reci da ovo nije najbolje mjesto na svijetu.

 

Psst! Prethodne kolumne Andree Andrassy pročitajte ovdje!