Donosimo pregled najvažnijih šoubiz događaja 2017. godine

Foto: Instagram, Splash News, Getty

2017. GODINA bila je ispunjena raznim napadima, novim ljubavima, prekidima i skandalima.

Vrijeme je za posljednji pozdrav ovoj godini pa vam zato donosimo pregled događaja o kojima se najviše pričalo ove godine.


Ženski prosvjedni marš protiv Donalda Trumpa

Dan nakon Donaldove inauguracije, u Washingtonu se okupilo preko stotinu tisuća žena koje su sudjelovale na prosvjednom maršu. Prosvjedovalo se protiv rasizma, mizoginije, homofobije i vjerske netolerancije. Maršu su se priključile i poznate pjevačice Katy Perry, Miley Cyrus, Madonna i Cher. Žene, ovdje smo da se podržimo!

Teroristički napad na koncertu Ariane Grande

U svibnju u Manchester areni došlo je do terorističkog napada u kojemu je poginulo 19 osoba, a više od 50 osoba je bilo ranjeno. Do eksplozije je došlo pri kraju koncerta, a pjevačica Ariana Grande na svom je Twitteru objavila kako joj je iskreno žao zbog napada. Ovaj je napad jedan od najsmrtonosnijih napada u Velikoj Britaniji od 2005. godine kada su četvorica muškaraca ubili 52 osobe u podzemnoj željeznici.

Selena Gomez imala transplantaciju bubrega

Pjevačica je još 2015. godine prvi puta progovorila o lupusu, bolesti koja zahvaća razne dijelove tijela. Stvari su se zakomplicirale pa se tako Selena Gomez ovoga ljeta u tajnosti podvrgnula transplantaciji bubrega. Na svom je Instagramu objavila fotografiju sa svojom najboljom prijateljicom koja joj je ujedno bila i donor te se zahvalila svima koji su joj bili podrška i prijateljici koja se žrtvovala za nju.

I Oscar za najbolji film ne dobiva…


L a La Land! Nakon što je proglašeno da nagradu za najbolji film dobiva L a La Land, prekinuto je slavlje zbog zabune. Do zabune je došlo tako što su Warren Beatty i Faye Dunaway dobili krivu omotnicu, a producent filma Jordan Horowitz potvrdio je pogrešku i pozvao ekipu filma ''Moonlight'' da dođu po svoju nagradu. Bez obzira na ovaj skandal, La La Land je pokupio šest „zlatnih kipića“.

Kraj razlikama u spolu

Nagrade MTV Movie i TV Awards odlučile su ukinuti odvojene nagrade za najbolje muške i ženske glumce te staviti ih u jednu kategoriju. Emma Watson pokupila je nagradu za najbolju glumicu, a tom se prilikom izjasnila kako je bitno ne stvarati razlike između spolova te kako empatija i moć korištenja mašte ne bi smjeli imati granice.

Weinstein skandali

Sve započinje objavom članka The New York Timesa u kojemu se govori o seksualnim uznemiravanjima poznatog filmskog producenta Harveya Weinsteina. Nakon što su se oglasile prve žrtve Ashley Judd i Rose McGowan, Weinstein je počeo prijetiti poznatim novinama tužbom. The New York Times je ovaj slučaj istraživao, gledao razne spise, intervjuirao bivše i trenutne zaposlenike te se odlučio javno objaviti priču koja traje 30 godina. Da bi stvar bila gora, Harvey je sve to skrivao tako što se u javnosti prikazivao kao jedan od najvećih liberala i zagovaratelja prava žena.



Odlazak osnivača Playboy carstva Hugha Hefnera

Ove godine napustio nas je osnivač Playboy carstva, Hugh Hefner. Svoju je priču započeo tako što je 1953. izašao prvi primjerak časopisa na čijoj se naslovnici nalazila Marilyn Monroe u eksplicitnom izdanju. Preminuo je u 91. godini, a iza sebe je ostavio više od 60 godina „golišavog rada“.

Kendall Jenner na udaru kritike zbog reklame za Pepsi

Kendall je u reklami prikazana kao posrednica između policije i prosvjednika te uz pomoć Pepsija promiče međusobno razumijevanje i toleranciju. Kritičari reklame smatraju da se u reklami eksploatiraju prosvjedi u kojima su građani Sjedinjenih Američkih Država izražavali svoje negodovanje zbog niza stradavanja crnaca od strane policije. Reklama je naravno, brzo povučena.

Povratak Taylor Swift

Taylorin povratak na scenu, začinjen je s malo drame pa tako u svojoj pjesmi pjeva kako stara Taylor ne može doći na telefon „jer je mrtva“. Svojim novim albumom Reputation dokazala je kako je prerasla tinejdžersku fazu te je odrasla i krenula mračnijim putevima.

Adele uzima pauzu od glazbe

Nakon 123 koncerata na turneji, Adele je morala otkazati turneju zbog problema s glasom.


Kardashian obitelj se povećava

Baš kada ste pomislili da znate sve članove obitelji Kardashian, stižu novi članovi. Ove godine čak tri članice obitelji - Kylie, Khloe i Kim iščekuju bebe, no jedino Kylie još nije potvrdila vijesti.

Pippa Middleton izrekla sudbonosno da

Pippa Middleton udala se za Jamesa Matthewsa nakon što su prošle godine objavili zaruke. Vjenčanju je prisustvovalo 130 uzvanika, a na svoj najvažniji dan života Pippa je nosila vjenčanicu dizajnera Gilesa Deacona.

Stiže treća kraljevska beba

Kate Middleton i princ William trenutno očekuju svoje treće dijete. Kate ima problema s trudničkom hiperemezom pa je tako morala odgoditi sva javna događanja jer je pod liječničkim nadzorom. Naime, trudnička hiperemeza ima simptome koji uključuju jako povraćanje koje može dovesti do dehidracije, ali nadajmo se kako će cijela trudnoća proći dobro.



Zaruke princa Harryja

Kao što smo i ranije pisali, princ Harry zaručio je Meghan Markle prstenom izrađenom od dvaju dijamanta koji su pripadali princezi Diani. Vjenčanje će se održati u proljeće iduće godine, a par će živjeti unutar Kensingtonske palače u Nottingham Cottageu. Harry je nedavno izjavio kako je od prvog dana znao kako je ona prava, a nije ni krio kako je sam način prosidbe bio romantičan.