Video - Druga večer CAP-a: Maloljetnice Ivane Popović i "moćna" Petra Friganović

ODRŽANA je i druga večer Cro A Portera. Revije je otvorila kolekcije XD Xenie, a na osebujan je način predstavila kolekciju za proljeće/ljeto 2012. godine. "Be inspired with xd geometria" naziv je kolekcije inspirirane geometrijskim likovima. Suknje bogate materijalima, naglašen struk, kratke jaknice i male crne haljinice aduti su ove avangardne kolekcije. Uz zanimljivu plesnu koreografiju predstavljena je kolekcija za probranu publiku. Osim sivkastih i crnih, našlo se ponešto i romantičnih cvjetnih detalja.

Fantastični Hippy Garden

Nakon XD-a napravljeno je predstavila Đurđica Vorkapić iz Hippy Gardena. Fantastična kolekcija oštrih linija i kontrastnih boja sjajno je ispričala jednu elegantnu, moćnu žensku priču. Kod Hippy Gardena prevladava crno, s elementima bež i zelene boje. Jednostavna, ali opet seksi kolekcija naglašena je "moćnom" Petrom Friganović i dečkima koji nemoćno trčkaraju za njom. Zoran Aragović pokazao je, za svoj rad, tipičnu kolekciju. Razigranu, s puno boja, detalja i materijala. Njegova suradnja s djevojkama kao što je Ella Dvornik, sigurno će se i dalje nastaviti jer Aragović je sigurno rješenje za sve individualke i one koje se kao takve žele predstaviti.

Retro muškarci Tomislava Bahorića

Viktorija Vržesnevskaja iz Madame Demode odlučila se novom kolekcijom dodatno razraditi vojnički stil što će se posebno moći vidjeti u bojama i materijalima. S nešto više boja no inače, dizajnerica se razigrala i pokazala kolekciju koja je u osnovi nenosiva. Naravno, i kod nje se mogu pronaći komadi, posebno nakit, koji se može ukomponirati u razigrane kombinacije. Tomislav Bahorić pokazao je isključivo mušku kolekciju, ako ne računamo slatke curice koje su povremeno izlazile s manekenima na pistu. U njegovoj retro kolekciji prevladavaju crna i siva boja. Predstavio je hlače, veste i zanimljive kapute te sakoe. Bahorić je možda jedini dizajner na domaćoj modnoj sceni koji radi mušku modu, i radi je sjajno.

Seksi egzotika Anamarije Asanović

Jedna od najiščekivaniji revija večeri svakako je ona mlade Anamarije Asanović. Lijepa dizajnerica i ovog puta je igrala na kartu ženstvenosti, no pariška dama postala je seksi zavodnica s istoka. Reviju su otvorile trbušne plesačice, a zatim je uslijedila nosiva, zabavna i romantična kolekcija. Asanović je i ovog puta pokazala da zna što radi i što žene vole. Romantične i zavodljive, no ipak moćne žene utjelovila je u liku Sanje Duggan, koja je za ovu priliku ponovno prošetala modnom pistom te nedavno odradila kampanju za istu kolekciju.

Debitantica Monika Sablić

Monika Sablić, debitantica na Cro A Porteru, predstavila je nosivu, seksi i ženstvenu kolekciju te pokazala što je sve naučila tijekom boravka u Kijevu. Za splitsku dizajnericu, koju nazivaju domaćom Victorijom Beckham, reviju su nosile i Viktorija Đonlić te Ana Gruica, njezine najbolje prijateljice. Šljokice, glamur i podsjećanje na pedesete, bili su pravi pogodak za Monikin modni debi. Ne sumnjamo da ima još puno toga za pokazati.

Kaos Ivane Popović: Maloljetnice i Vatra

Ivana Popović zaključila je drugu večer na CAP-u suradnjom s "Vatrom". Ivan Dečak i Ivana Popović upoznali su se tijekom niza godina ljetovanja na Krku. Ova umjetnica već je proteklih godina ugostila glazbene podloge pa su se na njezinim revijama našli i Let 3 te cure iz Le Zbora. Zapjevali su prerađenu verziju "Tremola" te tako i suradnjom "blagoslovili" prijateljstvo. Reviju punu šljokica nosile su sportašice od 13 do 15 godina. Ivana je ovog puta izbacila golu kožu i prozirne materijale, što je pozitivno, prvenstveno s obzirom na godine djevojaka koje su nosile reviju.