Gdje si bio 80-ih? Urbana moda Hippy Gardena u tunelu Grič

Foto: Press Foto

BILA je to godina u kojoj je AC/DC snimio Back In Black, najprodavaniji rock album svih vremena, a debi pločama oglasili su se Iron Maiden, Def Leppard, U2, Pretenders i Bryan Adams.

U isto vrijeme dizajnerica Đurđica Vorkapić imala je 10 godina. U džepovima je skrivala žvakaće gume Bazooke. Bilo je to doba kada je skrojila i svoj prvi model. Trideset i šest godina poslije, dizajnerica Đurđica Vorkapić i dalje živi modu...


Misteriji podzemnog grada napokon su otkriveni! Zagrebački tunel Grič jučer je bio pretvoren u besprijekornu modnu pistu kojom su defilirale urbane buntovnice. Naime, renomirani hrvatski modni brend Hippy Garden, uz mnogobrojne uzvanike, predstavio je kolekciju UNPLUGGED inspiriranu punokrvnim heroinama 80-ih.



Uz grmljavinu i dozu velike drame obavijene mistikom, modni spektakl počeo je modelima kratkih haljina ukrašenih savršeno predimenzioniranim zatvaračima. Vrlo elegantni dugi i midi kaputi ravna kroja i metalik odsjaja ostavili su nas bez daha, a ukrašeni kombinezoni dubokog izreza uz večernje haljine smeđeg animal printa, pobudili su uzdahe brojnih gledateljica.



Dio kolekcije obilovao je različitim utjecajima, punk i rock detaljima, uz obilje crne i mat zlatne boje. Svaki komad odjeće je besprijekorno osmišljen i izrađen od visoko kvalitetnih materijala.



Prvi put predstavljena je i nova linija cipela i čizama pod nazivom NENY – vrlo nosive visoke gležnjače u crnoj i konjak smeđoj boji. Vidjeli smo odličan Hippy Garden nakit, torbe ravne i krute forme, koje su upotpunile ovu kolekciju Hippy Gardena.