Jedina namirnica koja vam je potrebna za čvrste grudi

Foto: Instagram

VJEŽBANJE je ključno, no...

Opuštanje grudi je prirodni proces, koji se događa kako starimo, obzirom da naše grudi s godinama gube čvrstoću i elastičnost. No, postoje i drugi faktori koji utječu na njihovo opuštanje, od naglog mršavljenja ili debljanja, loše prehrane, prekomjerne konzumacije alkohola i cigareta do trudnoće, dojenja, nošenja pogrešnog grudnjaka itd.

Postoje odlične vježbe za čvrste grudi, koje biste trebali prakticirati, ako ih želite, kao i razne kreme te losioni, koji garantiraju njihovo učvršćivanje... No, i jedan sastojak iz kuhinje može vam itekako pomoći da imate upravo takve grudi, obzirom da u njima ne postoje mišići, već se grudi sastoje od masnog tkiva i mliječnih žlijezda pa im je itekako potrebna kvalitetna njega, kako bi što duže ostale čvrste.

Radi se o maslinovom ulju, koje vrlo vjerojatno već sada imate kod kuće, no dosad ste ga možda koristili samo za lice, kosu i kuhanje.

Masaža grudi maslinovim uljem odlična je kućna tehnika za njihovo učvršćivanje, obzirom da je ono bogato antioksidansima i masnim kiselinama, koje mogu "poništiti" štetu uzrokovanu slobodnim radikalima te spriječiti daljnje opuštanje. Uz to, ovo ulje blagotvorno utječe i na tonus te izgled kože.

Sve što trebate učiniti jest izliti malo maslinovog ulja na dlanove te ih trljati, dok ga ne zagrijete. Masirajte grudi kružnim pokretima prema gore i to otprilike 15 minuta, kako biste poboljšali cirkulaciju i stimulirali regeneraciju stanica.

Za maksimalne rezultate, primjenjujte ovu tehniku 4-5 puta tjedno.