Kako izaći na kraj s proširenim porama

NAŽALOST, proširene pore ne mogu se potpuno ukloniti i ovise o tipu tvoje kože, ali dobra vijest jer da ih pravilnim njegovanjem kože možeš učiniti manje vidljivima. Proširene pore imaju ljudi s masnom i mješovitom kožom, premda mnoge cure sa dehidriranom mješovitom kožom misle da da imaju suhu kožu pa koriste pretjerano masne kreme i preparate koje stvar samo pogoršavaju. Ako imaš problema s porama, odgovaraju ti preparati namijenjeni masnoj i mješovitoj koži, te hidratantne kreme i maske koje će te riješiti neugodnog osjećaja zatezanja na licu. Evo nekih savjeta koji će ti pomoći da "suziš" svoje pore.

1. Parenje lica

Ovaj starinski recept zaista pomaže, pa jednom mjesečno napuni lavor vrućom vodom, prekrij glavu ručnikom i dopusti da ti para pročisti lice. Pet ili deset minuta bit će dovoljno, a u vodu možeš staviti i čaj od kamilice za ugodnije i mirisnije iskustvo.

2. Piling s limunom

Piling napravljen od soka pola limuna i žlice šećera pročistit će tvoje lice i ukloniti mrtve stanice na koži, a limun će suziti tvoje pore.

3. Peel off maske


Maske koje se na tvom licu pretvaraju u film koji se uklanja u komadu izvrsne su za tvoj tip kože pa ih nanosi jednom tjedno. Za mjesec dana tvoja koža će izgledati znatno bolje.

4. Dobro očisti šminku

Sigurni smo da ti ne pada na pamet otići u krevet sa šminkom na licu, no postoji velika razlika između očišćenog lica i dobro očišćenog lica. Nakon skidanja šminke lice još jednom pređi gelom za čišćenje s antibakterijskim djelovanjem ili tonikom protiv mitesera koji će dubinski pročistiti pore.

5. Odaberi laganu kremu


Tvoje lice ne podnosi nikakve masne kreme, pa se odluči za hidratantnu kremu ili gel kremu namijenjenu mješovitoj i masnoj koži.

6. Ne pretjeruj sa šminkom


Pri odabiru pudera, uvijek koristi laganije varijante koje neće začepiti tvoje pore, a neugodnu masnoću na T-zoni rješavaj papirićima za T-zonu ili transparentnim puderom u prahu.

7. Ne diraj lice


Jako je važno da ne diraš lice i ne čeprkaš po njemu dok tvoje ruke nisu čiste. Baš kao što je slučaj i kod kose, pretjerano diranje samo će dodatno zamastiti tvoje lice.