Kako izbjeći jesenski blues

DANI su sve kraći i kraći, a hladan vjetar podsjeća nas da smo daleko od plaže i ljetnih haljinica. Mnogi ljudi jesen smatraju najdepresivnijim godišnjim dobom, te često zapadaju u depresije i crne misli. Zatvaraju se u kuću i jedina relacija im je posao - kuća, što nije zdravo ni za tijelo niti za um. Kako bi ostala zdrava i vesela ove jeseni donosimo ti nekoliko savjeta koji će ti pomoći da izbjegneš jesensku depresiju.

1. Natjeraj se da izlaziš s prijateljima

Nemoj dozvoliti da ti hladno i tmurno vrijeme bude izlika da se prestaneš nalaziti s prijateljima. Bez obzira na to koliko si zaposlena, natjeraj se da se barem tri puta tjedno nađeš s frendovima i dobro zabaviš. Smijeh i dobro društvo najbolji su lijekovi protiv depresije.

2. Zdravo se hrani i vježbaj


Badići i kratke haljinice su daleko pa misliš da se slobodno možeš početi prežderavati slatkišima i sve to sakriti ispod debelih vesti? Ovakav način razmišljanja poguban je za tvoju liniju, ali i za tvoj um, jer osim što će ti nedostajati energije, kada se udebljaš osjećat ćeš se loše i nezadovoljno. Kako bi to izbjegla, osmisli zdrav način prehrane kojeg ćeš se moći pridržavati i odmah se počni baviti nekom aktivnošću koja će se pobrinuti da imaš dovoljno energije i ostaneš u top formi.

3. Ostvari neki cilj

Svi se bolje osjećaju kada ispune neki cilj. Na papir napiši nekoliko stvari koje bi voljela riješiti ove jeseni i baci se na njihovo ostvarivanje.

4. Okruži se veselim stvarima


Sama se pobrini za to da ti svaki dan bude zabavan, pa se ciljano okruži veselim stvarima. Ako inače voliš drame, počni gledati zabavne filmove i serije, iPod napuni brzom glazbom, a stan uljepšaj detaljima u žarkim bojama i mirisnim svjećicama.

5. Obnovi garderobu

Lijepa zimska garderoba, poput novih čizmica ili dobrog kaputa uljepšat će ti jesen. Potrudi se da se ne "zakopaš" u tamne boje, pa sa svijetlim detaljima poput šala, kapice i kišobrana, unesi vedrinu u svoj ormar.

6. Krema za samotamnjenje

Svi izgledaju bolje kad su lagano preplanuli pa nabavi kremu za lice koja u sebi sadrži i sastojke za samotamnjenje, te ju nanesi svakih nekoliko dana.