Komplimenti: Besplatan recept za sreću

LJUDI su danas toliko zaokupljeni samima sobom da ne primjećuju lijepe stvari koje se događaju oko njih. Nemoj biti jedna od njih, pokreni se i učini svijet ljepšim mjestom i sebi i njima. Započni sa običnim komplimentom.

Osjećaj je odličan

Zamisli kako se osjećaš kada ti netko da kompliment; Taj osjećaj možeš probuditi i kod nekog drugog, a jedna lijepa riječ može nekome mnogo značiti. Otvori srce i podari osobi nešto što se ne može kupiti novcem.

Nikad ne znaš kako ćeš nekome uljepšati dan


Jedan mali kompliment tebi možda neće značiti ništa, a osobi koja ga primi može uljepšati dan. Sitnica koju kažeš može drugoj osobi povećati samopouzdanje ili ju povući iz depresije, a ti to doslovno nećeš ni osjetiti.

Sve se vraća

Čak i ako ne vjeruješ u karmu u pravom smislu te riječi, vjerojatno znaš da se pozitivna energija vraća pozitivnom energijom. Ako si cijelo vrijeme negativna i ništa ne daješ drugima, ništa ti se neće vratiti. Komplimentom se otvaraš prema ljudima, a tko zna, možda ga odmah dobiješ i natrag.

Novo prijateljstvo ili korist


Kompliment može otvoriti vrata novom prijateljstvu, a čak i ako se to ne dogodi, možeš saznati gdje je osoba kupila nešto što ima na sebi. Sljedeći put kad vidiš djevojku u jakni koja ti se sviđa, zaustavi ju i pitaj otkud je.

Sloboda je snaga

Davanje komplimenata strancima može djelovati zastrašujuće, no ako se dovoljno opustiš, s vremenom će ti postati normalna stvar, a imati ćeš i hrabrosti za druge stvari, kao što su odlazak u kino sama ili prilaženje zgodnim tipovima.