Mislite da ste prestari za priče za laku noć? Senzacija s Kickstartera stiže u Hrvatsku

Foto: Promo

JOŠ jedan dokaz da dobre ideje i genijalne žene mogu napraviti čuda.

Imate super viziju za knjigu, a ne znate kako pronaći izdavača? Jednostavno je: Kickstarter je tu za vas i želi vam pomoći. Zašto gubiti vrijeme na uvjeravanje drugih kada je uspjeh samo nekoliko klikova dalje? Barem je tako bilo za dvije autorice knjige „Priče za laku noć za mlade buntovnice“. Vrijednost tog kanala za prikupljanje investicijskog kapitala je u tome što je, ako uspijete, daljnja prodaja osigurana, jer je javnost već pokazala konkretan interes. Ne treba vam nitko drugi.
 
 
Žene koje inspiriraju
 
Knjigu su osmislile i napisale Elena Favilli i Francesca Cavallo, vlasnice medijske tvrtke za djecu Timbuktu Labs. Proučavajući dječju literaturu, shvatile su da većina objavljenih knjiga ima muške junake za glavne likove. To im se nikako nije svidjelo te su odlučile napraviti nešto potpuno drugačije. U ovoj knjizi stotinu velikih žena dobiva svoju priču – Frida Kahlo, Kleopatra, Serena Williams te mnoge druge – spojenu s ilustracijama različitih umjetnica žena diljem svijeta. Dakle, ovo je projekt o snazi žene koji je uključio brojne druge žene te tako podigao svoj glas. Knjiga je inspirativna na minimalno dvije razine: priča o velikim postignućima, ali je i sama veliko postignuće – ovakav uspjeh nije ostvarila niti jedna knjiga preko Kickstartera.
 
 
 
Ogroman svjetski hit
 
Plan Elene i Francesce otpočetka je bio savršen. Napraviti veliku medijsku pompu oko knjige, skupiti novac, izbaciti vrhunski proizvod. No, to nije bio kraj. Nakon objavljivanja knjiga je postala momentalni hit te su izdavači diljem svijeta doslovno podivljali u želji da pribave prava za svoju zemlju. Jedno po jedno izdanje, u gotovo svim državama veliki uspjeh. A knjiga je stvarno odlična jer u njoj nije sve u faktima, već je prava svrha pokazati čitateljima, kroz priču, koliko (i kako) su žene kroz povijest učinile svijet boljim mjestom. Svaka priča zauzima samo jednu stranicu te je idealna za čitanje djevojčicama prije spavanja. No, i odrasli su se pronašli u mnogim pričama, tako da je uspjeh dvostruk. Hrvatsko izdanje ovog megahita u knjižare nam stiže krajem ovog mjeseca te se nadamo da će i naše čitateljice prepoznati vrijednost koja se konzumira u malim, ali vrlo moćnim dozama.