Mladenka podijelila internet: Je li ovo razlog za gubitak djeveruše i frendice?

Foto: 123RF

DUGOGODIŠNJA prijateljstva ponekad vrlo lako dođu na kušnju.

Osobito ako jedna od prijateljica organizira vjenčanje, a drugoj dopadne uloga djeveruše. Barem je tako ako je suditi prema posjetiteljici jedne od poznatijih web stranica koja okuplja brojne roditelje (ali i njihove probleme), Mumsnet.

Naime, dotična se u bliskoj budućnosti udaje, a prilikom organizacije svog velikog dana naišla je na pomalo neočekivan problem te je savjet odlučila potražiti na Mumsnetu.

Mladenka je otkrila kako planira imati tri djeveruše, ali joj jedna od njih već sad zadaje glavobolje. Dok sebe opisuje kao vrlo staloženu osobu, za svoju djeverušu tvrdi kako uporno traži pozornost te se ne ponaša u skladu sa svojom ulogom na skorom vjenčanju.

"Razmišljam o tome da je otpustim", napisala je frustrirana mladenka te je objasnila kako su problemi počeli već s odabirom haljina za djeveruše. Prijateljici se prvo nije sviđao kroj, a potom ni boja haljina koje su ostale djevojke odabrale.

Kada su se napokon dogovorile oko outfita, buduća djeveruša nikako nije uspijevala pronaći vremena da dođe isprobati haljinu. 

"Ignorirala je pozive i poruke, a kada se napokon odazvala ispostavilo se da joj je haljina premala za čak dva broja", ispričala je razočarana mladenka te dodala kako se njezina donedavno jedna od najboljih prijateljica neprestano žali na sve njezine odabire, ignorira je, ali i otkazuje dogovore u posljednji tren.

"Ne želim da svoj veliki dan provedem u stresu zbog nje", napisala je mladenka te se zapitala treba li prijateljicu razriješiti dužnosti, a time i, vrlo vjerojatno, prekinuti njihovo prijateljstvo.

Komentari na njenu objavu su podijeljeni. I dok su jedni na strani mladenke, drugi smatraju da zbog stresa pred vjenčanjem preuveličava probleme te da se zbog takvih stvari ne isplati izgubiti prijatelje, a sumnjaju i u njeno predstavljanje same sebe. Koji ste vi tim?