Ova je biljka najbolji saveznik zdrave prostate

Foto: Promo

KADA govorimo o zdravlju muškarca srednje i starije životne dobi, vrlo često mislimo upravo na zdravstvene probleme vezane za prostatu. Nijedan drugi dio muške anatomije uz sebe ne veže toliko pitanja kao što to čini prostata.

PREMA podacima Svjetske zdravstvene organizacije sedam od deset muškaraca ne zna gdje se prostata nalazi.

Ako ste jedan od njih, vrijeme je da se informirate i prestanete biti dio sve crnje statistike. Prostata je žlijezda smještena ispod mokraćnog mjehura, iza stidne kosti, a u neposrednom je odnosu s mokraćnom cijevi te je iznimno važna za plodnost svakog muškarca. Čak je i suvišno isticati kako je zdravlje ove žlijezde imperativ.

Priroda nerijetko u sebi krije lijek, a to je slučaj i s moćnom biljkom vrbovicom koja se od davnina spominje kao najbolji lijek za prostatu, a možete ju koristiti, između ostalog, u obliku kapi i čaja. Polifenoli iz vrbovice smanjuju širenje stanica prostate te time pomažu kod proširene prostate. Kapi vrbovice posebno pomažu kod problema s povećanom prostatom, infekcija prostate i mokraćovoda, bolnog i otežanog mokrenja, inkontinencije te tegoba povezanih s bubrezima. Čaj vrbovice se pak u narodnoj medicini koristi od davnina i to kod bolova u bubrezima te u liječenju inkontinencije kod muškaraca, ali i kod žena. Preporučljivo je da svi muškarci nakon 50-te godine života počnu uzimati ovu dodatke prehrani i čajeve na bazi ove biljke kao preventivu jer doprinosi normalnom funkcioniranju prostate.

Za sigurnost i učinkovitost te sa zdravljem kao krajnjim ciljem na umu, od iznimne je važnosti pripaziti da kupujete proizvod poznate marke koja se nalazi na europskoj listi odobrenih sastojaka kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom sastojku.