Pet brzih vježbi za savršene grudi

LIJEP dekolte san je svake djevojke, a bez obzira bile one male ili velike, na njihovom izgledu treba raditi. Ako želiš da tvoje grudi ojačaju i izgledaju čvršće i veće, potrebno je vježbati mišiće ispod njih. Možda zvuči naporno ali riječ je o  jednostavnim vježbama koje možeš izvoditi i kod kuće, a potrebno je odvojiti samo petnaestak minuta dnevno. Cilj vježbanja nije da povećaš broj grudnjaka, nego da tvoje grudi postanu čvršće i dobiju lijep oblik.

1. Odgurivanje dlanova

Spoji dlanove u visini grudi i podignite laktove. Snažno pritisni dlan o dlan, ostani u tom položaju nekoliko sekundi pa opusti mišiće. Postupak ponavljaj u serijama po 10 puta.

2. Guranje podlaktica


Stani uspravno, a ruke drži ispred tijela. Obuhvati dlanovima podlaktice ispod lakta, stisni ruke gurajući ih prema laktovima, zatim opusti. Grudi će se dizati i spuštati dok to radiš. Ponovite vježbu 2 puta u seriji od 10 ponavljanja.

3. Isprepleteni prsti


Ova je vježba suprotna od prijašnje, a ima isti učinak na mišiće. Isprepleti prste lijeve i desne ruke ispred grudi i podigni laktove u ravninu. Povlači ruke svaku na svoju stranu i ostani nekoliko sekundi u tom položaju, te nakon toga opusti mišiće. Vježbu također treba ponoviti u seriji od 10 ponavljanja.

4. Zabacivanje ruku


Stani uspravno s rukama izbačenim u visini ramena, savinutih u laktovima i stisnutih šaka. Tada zabaci laktove prema natrag najviše što možeš. Dok te činiš, grudi se lagano pomiču. Ponovi vježbu 10 puta.

5. Odgurivanje zida


Nasloni oba dlana na zid s lagano savinutim laktovima. Postepeno počni odgurivati zid i to naporom kojim ćeš moći izdržati nekoliko sekundi u istom položaju. Nakon toga opusti mišiće te ponovi postupak u 10 ponavljanja.
Prvo vrijeme vježbaj svakodnevno, dok rezultati ne postanu vidljivi, a nakon dva mjeseca dva ili tri puta tjedno kako bi održala postignute rezultate.