Pet stvari koje morate znati kad se oporavak od prekida čini nemoguć

Foto: YouTube Screenshot

ZNAMO, prekidi su teški, ali dobra vijest je da slomljeno srce uvijek zacijeli. 

Ako trenutno prolazite kroz proces oporavka od prekida veze i čini vam se da ga nikad nećete preboljeti - nastavite čitati

Većina ljudi nakon prekida uglavnom počne idealizirati svojeg partnera, zaboravljati na razloge prekida jer su fokusirani na nedostatak te osobe u njihovom životu i neke stare, lijepe uspomene. Upravo zato trebate pomoći same sebi, i to osvještavanjem sljedećih činjenica koje će vam olakšati shvaćanje prekida i nastavak daljnjeg života. 

Smijete biti tužne

Tuga nije slabost, već jednostavno iskazivanje trenutne emocije, baš kao što to radimo kad smo sretni ili ljuti. Dopustite sebi da odtugujete određeni period, budite blage prema sebi i dajte si vremena da vam se neke stvari same poslože u glavi. 

Vaše misli vas mogu mentalno uništiti

Naš um je ponekad naš najveći neprijatelj. Pretjerano razmišljanje i mozganje o svemu može vas samo unazaditi i odvući vas u tamu. Nemojte gledati slike naizgled savršenih parova na Instagramu i pitati se što vama nedostaje, a nemojte ni pokušavati analizirati svaki trenutak vaše propale veze. Prekidi se uvijek događaju s razlogom i to trebate prihvatiti i nastaviti dalje ostavljajući to poglavlje života iza sebe. 

Prestanite ga uhoditi na društvenim mrežama

Neprestanim gledanjem njegovog profila na Instagramu i Facebooku nećete postići apsolutno ništa. Iako vam se možda čini kao nevjerojatno teška odluka, "odlijepite taj flaster" i stisnite unfollow, garantirano pomaže u oporavku od prekida. 

Prestanite se samosažalijevati

Možda ste vi ostavljena strana i možda vas je netko povrijedio i nanio vam zlo, ali samosažalijevanjem si ne možete pomoći. Time jednostavno pokazujete da predajete svu moć koja je u vašim rukama i da ste bespomoćna žrtva. Ustanite, obrišite suze i nastavite živjeti još snažnije jer je ovo samo još jedna lekcija kroz koju ste morali proći. 

Shvatite da ćete jednog dana zbilja pronaći pravu ljubav

Možda se sada osjećate kao da je to nemoguća misija, no nakon što osvijestite prethodne četiri činjenice i dopustite vremenu da zaliječi rane, shvatit ćete da ste itekako spremne za pronalazak istinske srodne duše.