Prvi pogled na hit: Nova knjiga australske triler-senzacije

PROŠLE je godine australska autorica Jane Harper na književnu scenu stigla tiho, ali je ubrzo pred sobom doslovno pomela svu konkurenciju.

Njezina knjiga "Suša" upoznala nas je s neumoljivim suncem dalekog kontinenta i jednim zabitim gradom u kojem su se dogodili stravični zločini. Klasična krimi-radnja, elegancija kojom vodi čitatelja kroz knjigu te stil kojim je autorica osjenčala likove i situacije donijeli su joj brojne nagrade, a nakon toga i pozicije na vrhovima svjetskih ljestvica najprodavanijih knjiga. Nama se knjiga jako svidjela pa smo s oduševljenjem dočekali vijest da uskoro izlazi njezin novi roman. Izdavač je bio ljubazan omogućiti nam premijeru naslovnice kako bismo vam pružili rani uvid u ono što vas čeka. U knjižarama će osvanuti sredinom rujna.

„Je li Alice tu? Je li stigla? Je li na sigurnom? U tom neredu, u tome mraku, bilo je nemoguće reći koja je od njih četiriju pitala za Alice. Poslije, kada je sve postalo gore, svaka će tvrditi da je to bila ona.

Pet žena nevoljko odlazi na team building u divljinu južne Australije. Vikend koji ih je trebao zbližiti pretvorit će se u noćnu moru kad jedna od njih, Alice, netragom nestane. Nijedna žena nije primijetila kad je nestala, ali svaka ima svoju verziju priče o događajima koji su tome prethodili.

Federalni agent Aaron Falk iznimno je zainteresiran za sudbinu nestale žene; ona je, naime, zviždačica u slučaju na kojem dugo radi i zna tajne tvrtke za koju radi, ali i ljudi s kojima radi. Istraga će Falka odvesti do zapetljane mreže privatnih i profesionalnih sukoba, sumnji i izdaja.“

„'Sila prirode' (engl. 'Force of Nature') drugi je bestseler australske spisateljice Jane Harper koja je osvojila čitatelje diljem svijeta prvijencem 'Suša', dobitnikom brojnih nagrada, među kojima i nagradu za najbolji krimić godine.“ – Gold Dagger.

„Moćno i intrigantno. Harper je sjajna u evociranju straha i nelagode. 'Sila prirode' hipnotizirajuća je slika zastrašujućeg australskog reljefa.“ – The Times

„Napeta priča o elementarnoj borbi za preživljavanje. Jane Harper još jednom pokazuje pripovjedačku snagu.“ – Publishers Weekly

„Zadivljujući roman zadivljujuće spisateljice.“ – A. J. Finn

„Nova kraljica krimića... Gotovo nepodnošljivo napet, ovaj je roman još impresivniji od Suše.“ – The Sunday Times