Riješite se trbuščića do proljeća

ZAHVALJUJUĆI seksi zvijezdama poput Beyonce i Jennifer Lopez, ženstvena i obla guza više nije bauk, a mršavice koje izgledaju poput izgladnjelih manekenki, odavno su prestale biti uzor "idealne figure". Ipak, mnoge cure žale nam se na mekani trbuščić koji se lagano proširio za vrijeme zime i sada se nazire ispod uskih majci i haljina. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će pomoći da utegnete svoj trbuščić i stanjite struk bez puno muke.

1. Izbacite sol

Slana hrana nije dobra za naše zdravlje, ali ni za liniju. Sol potiče nakupljanje vode te dovodi do nastajanja celulita i nadutosti. Idućih nekoliko tjedana probajte smanjiti količinu soli na minimum, a ako vam fali "okusa" u jelima, lagano ih začinite paprom ili začinskim biljkama.

2. Pedeset trbušnjaka


Nemoguće je riješiti se trbuščića bez tjelovježbe, no, ako niste sportski tip, postavite si realne ciljeve koje ćete moći održavati. Napravite pedeset trbušnjaka svakog dana, a kada imate viška vremena, dodajte vježbe za struk i vježbe istezanja.

3. Kardio vježbe


Masne naslage najbolje se tope uz kardio vježbe, pa bi bilo pametno da barem dva puta tjedno trčite, plešete ili izvodite aerobne vježbe.

4. Zaboravite na gazirana pića


Gazirana pića jedan su od glavnih neprijatelja vašeg trbuha i to iz dva razloga: uzrokuju nadutost i donose bespotrebne kalorije na vaš jelovnik. Odreknite se gaziranih pića već danas i zamijenite ih vodom ili prirodnim sokovima.

5. Nezaslađeni čajevi


Neki čajevi, kao što su žuti i zeleni, pomažu u izlučivanju tekućine iz vašeg organizma, pa bi bilo poželjno da popijete barem dvije ili tri šalice na dan. Nezaslađeni čaj možete i ohladiti i staviti u bocu od jedne litre te ispijati tokom dana.

6. Držanje


Lijepo držanje vizualno će smanjiti vaš trbuh, ali i cijelu figuru. Ako već niste razvili naviku uspravnog držanja, počnite vježbati već danas.