Rouge preporuka za vikend: Od prosjakinje do princeze u kraljevskoj obitelji

Foto: Instagram, Promo

KAKO bi bilo lijepo kad bi vas posvojila neka bogata obitelj i od vas ne zahtijevala ništa posebno, osim da budete sretni i radite što god hoćete, zar ne?
 
No situacija u stvarnom svijetu uvijek ima neki preokret koji kaže da morate nešto dati zauzvrat. U prvom dijelu svojeg popularnog serijala "The Royals", autorica Erin Watt nas upoznaje s djevojkom bez ičega koja dobije priliku života o kojoj nije ni sanjala. Ali uz koju cijenu?
 
Ella Harper vrijedna je i samostalna tinejdžerica koja je ostala bez majke, a oca nikada nije upoznala te je ostao vječni nerazjašnjeni misterij u njezinu životu. Godinama je živjela na raznim adresama s majkom koja je skakala iz jedne u drugu katastrofalnu vezu. Sada kada majke nema, Ella je osuđena na neprikladne poslove kako bi si osigurala sredstva za život i obrazovanje.
 
 
Iako u školi slovi kao vrlo sposobna i odgovorna učenica, noću odlazi u sumnjive klubove skidajući se za novac. Lako je zamisliti da joj takva egzistencija ne može donijeti puno toga dobrog. No u njezin život iznenada ulazi bogataš Callum Royal koji joj tvrdi da je on njezin novi skrbnik te joj predoči i dokumente što to dokazuju. Ellu život nije mazio i ne može si zamisliti da iza svega ne stoji neka čudna i prijeteća šala na njezin račun.
 
Kada se, nakon burnog negiranja i negodovanja, ipak odvaži krenuti u taj novi život – život u kojem imate vlastite vozače, studirate na prestižnim sveučilištima te posjedujete poslovne veze kojima samo gomilate bogatstvo – sve se čini savršenim. Kuća u koju se naša junakinja useli više je palača nego normalno ljudsko zdanje. Bazeni, luksuzni auti, pozlaćeno pokućstvo…
 
Čim stigne u svoj novi dom, Ella saznaje da Royal ima pet sinova te da mu je supruga preminula ostavljajući obitelj punu muškaraca da se brinu za sebe. Svaki od njih prekrasan je da te oči zabole od ljepote. I svaki od njih Ellu gleda očima punim mržnje i nepovjerenja. Dečki oko sebe skupljaju društvo što ih gleda kao bogove, a žene im se doslovno bacaju pod noge. Ella nije imuna na šarm svakog od njih, ali ne pada joj na pamet upuštati se u bilo kakve eksperimente s njima. Jer, opasni su i ne žele joj dobro, to je jasno kao sunčani dan.
 
"Princeza od papira" iznimno je zabavna knjiga. Likovi, iako mladi, su slojeviti i svaki čuva neku svoju mračnu tajnu koja, malo pomalo, izlazi na svjetlo dana. Junakinja pokazuje iz stranice u stranicu da s njom nema šale, a autorica pred nju, taman kada se malo opusti, postavlja neki zahtjevni izazov. Vrlo je zanimljivo čitati o spletkama u svijetu bogatih o kojem mnogi od nas maštaju ne sluteći što se sve skriva iza blještavila. Pokazuje se da veliki novac nije lijek za bolesti ljudske duše i srca te da svi ispod kože nose svoje tajne koje ih izjedaju. Kroz radnju se provlači puno humorističnih scena, ali i dosta strastvenih i opasnih situacija. Kao prvi dio jedne veće priče, ovaj je roman trijumf u svijetu modernih sapunica od kojih zastaje dah i koje vas tjeraju da pročitate barem još jedno poglavlje više.