Rouge preporuka za vikend: Putovanje jedne žene u nepoznato

Foto: Instagram

BUDUĆI da živimo u ludim vremenima, uglavnom se trudimo preporučivati vam lakše štivo koje možete čitati bez pretjeranog truda. No ponekad nam u ruke stignu ozbiljnije knjige za koje smatramo da su vrijedne čitanja.

Ovoga puta radi se o romanu spisateljice Karen White u kojem čitamo o živopisnim likovima čija je prošlost bila okružena nasiljem i siromaštvom. Ovako tešku tematiku autorica prenosi s mnogo emocija i vjerodostojnosti (ali ne HDZ-ove, nego prave) te čitatelj ulazi u priču s junakinjom s kojom se u konačnici počne i poistovjećivati.

„Zvuk stakla“ (engl. “The Sound of Glass”) tip je knjige koja vas zaokupi u trenu te s glavnom protagonisticom Merritt rado prolazite kroz trenutke patnje, veselja i iscjeljenja. Karen White nas uvodi u kompleksnu priču o dvjema obiteljima čije mračne tajne u jednom trenutku počnu izlaziti na vidjelo i unositi dodatni kaos u Merrittin život. Ponekad su životi naših najbližih najveći misterij iako smatramo da ih jako dobro poznajemo. Koliko puta smo se već uvjerili u to, zar ne?

Prošle su dvije godine otkako je Merrittin muž poginuo u strašnom požaru. Kao udovica, nalazila je načine kako prebroditi tako strašan gubitak, međutim, nije uvijek sve išlo glatko – što je razumljivo. Nakon dvije godine na kućnu adresu stigne joj je neočekivano pismo koje skriva veliko iznenađenje. Naime, obiteljska kuća, koja je bila prepisana na njenog pokojnog muža Cala od strane njegove bake, sada je prepisana na nju. To novo imanje došlo joj je točno u pravom trenutku. S obzirom na njezinu situaciju, potrebno joj je neko novo mjesto kamo bi mogla otići i maknuti se iz Mainea u kojem je živjela sa svojim mužem dok je bio živ.

No nije bila svjesna da će joj odlazak u Beaufort u Južnoj Karolini donijeti nova saznanja koja će joj promijeniti život. Kuća u koju ulazi krije tajne o njenom pokojnom mužu i obitelji koje sežu daleko unazad i saznaje zašto joj Cal nikad nije htio pričati o svojoj prošlosti. Merritt se tako mora suočiti s novim činjenicama, međutim dodatno joj zakomplicira život to što se iznenada na novom imanju pojavi Loralee – njena premlada i naporna maćeha s desetogodišnjim polubratom kojeg ranije nije ni poznavala. Odjednom njezin novi dom postaje kuća puna stranaca i Merritt ulazi u proces suočavanja sa strahovima, tajnama i željom da iscijeli svoju ranjenu dušu. Knjigu „Zvuk stakla“ čitat ćete raširenih očiju jer autorica vodi junakinju u područja o kojima ne volimo previše razmišljati. Život je pun tajni, u nama i u ljudima oko nas, a dobri nas autori i autorice s njima povezuju preko svojih likova s lakoćom. Ovaj je impresivni roman Karen White knjiga koju se svakako isplati pročitati.